Koken in oorlogstijd - Manon Henzen

22 juni 2020 Michelle de Koning

In deze tijden van ‘corona-koken’ dat je op alle sociale media voorbij ziet komen, viel mijn oog weer op het vorig jaar verschenen boekje ‘Koken in oorlogstijd’. Minder vlees eten, streekproducten, een eigen moestuin, fermenteren, wildplukken en koken met restjes zijn helemaal van nu.

En wat wil nou het geval? Deze populaire voedseltrends volgen voor een groot deel de noodzakelijke ingrepen in het Nederlandse voedselsysteem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er werd destijds gemopperd op de voedselsituatie, maar achteraf blijkt uit onderzoek dat Nederlanders nog nooit zo gezond aten als in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog.

Dit boekje, Koken in oorlogstijd van Manon Henzen, laat aan de hand van recepten uit 1940-1945 zien hoe veerkrachtig iedereen was. Nederlanders gingen heel creatief met de schaarse ingrediënten en brandstof om, en zetten dagelijks een eenvoudig, gezond en smakelijk maal op tafel. Net als nu, als je alle blogs en posts mag geloven.

Koken in oorlogstijd van Manon Henzen is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?