Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

Food Technology 2021_kwaliteit

In de voedingsmiddelenindustrie ligt contaminatie altijd op de loer. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn goede voorzorgsmaatregelen, hygiëne en controle nodig. Tijdens Food Technology 2021 maakt u kennis met oplossingen op het gebied van onder andere labtechnologie, analysetechniek, hygiëne, certificering, beschermingsmiddelen, kwaliteitsmanagement en procesbeheersing.

Op 27 en 28 januari organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI (Alea Publishers), Food Technology 2021. Of het nu gaat om CO2-uitstoot, voedselveiligheid, ketentransparantie, gezonde voeding of clean label; de oplossingen worden geboden door nieuwe technologie en innovaties. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Gedurende deze twee dagen ontdekt u een breed scala aan oplossingen binnen de volgende thema's:

  1.      Fabriek van de toekomst
  2.     Duurzame en transparante keten
  3.     Food innovatie
  4.     Veilig voedsel
  5.     Food lab

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Boterhamworst oorzaak 'ergste listeria-uitbraak ooit’

Boterhamworst oorzaak 'ergste listeria-uitbraak ooit’

Zuid-Afrika is getroffen door de grootste listeria-uitbraak ooit, meldt de NOS. De vorig jaar aan het licht gekomen uitbraak besmette al bijna 1.000 mensen en zou 180 mensen het leven hebben gekost. Volgens de Zuid-Afrikaanse overheid is de polony, een soort boterhamworst, van vleesverwerker Enterprise Foods de bron van de listeria-infecties. Het advies...

Verbod op conserveermiddel calciumsorbaat E203

Verbod op conserveermiddel calciumsorbaat E203

Het conserveermiddel calciumsorbaat (E203) mag vanaf 12 augustus 2018 niet meer gebruikt worden in de Europese Unie. Dat staat op de site van Koninklijke Nederlandse Slagers. Het conserveermiddel wordt onder andere gebruikt in vleeswaren. Sorbine (E200) en kaliumsorbaat (E202) mogen nog wel gebruikt worden. Het besluit van de Europese Commissie volgt...

Reactie NVWA op ‘nog steeds poepvleesschandaal’

Reactie NVWA op ‘nog steeds poepvleesschandaal’

De NVWA reageert zelfverzekerd op het bericht dat er nog steeds 'poepvlees' uit Nederlandse slachterijen zou komen. Twee anonieme bronnen verklaarden dat tegen schandaalspoorders van EenVandaag die oud werk van hun collega's van Vara's Zembla nog eens checkten. Door Annika de Jong - Foodlog Vleeskeurmeesters luiden de noodklok over de situatie in...