Kwaliteitsslagerij Schrans maakt beste snert

11 februari 2013

Jilt Zuidema is een snertslager. Maar dan in de positieve zin van het woord. Zijn eigengemaakte snert werd door een vakkundige jury van de SlagersVakOpleiding beoordeeld als beste snert van het Noorden. De 25-jarige Fries, werkzaam bij Kwaliteitsslagerij De Schrans in Leeuwarden, weet alles van vlees, maar ook van snert. Zo'n 36 slagers uit Groningen, Friesland en Drenthe deden mee aan de wedstrijd. Zuidema is zelf ook een liefhebber, maar alleen als hij het zelf maakt. "Soms is snert echt snert. Als ik het zelf maak, weet ik dat de juiste ingrediënten zijn gebrukt en dat de smaak goed is. Varkensvlees, spliterwten, rookworst, er zit van alles in, maar het recept verklap ik natuurlijk niet. Mijn snert moet bijzonder blijven." Ondertussen is de roem Zuidema vooruit gesneld en vliegt de snert in de Schrans over de toonbank.

Altijd op de hoogte blijven?