De Leidsche Vleeschhouwerij verkoopt alleen biologisch vlees

Vlees+_Leidsche Vleeschhouwerij

Richard en Semra van Rijnswou staan op de markt met de Leidsche Vleeschhouwerij. Ze kochten de marktwagen terwijl ze nog een eigen winkel in Voorschoten hadden. "We wilden naast op de markt staan, ook graag met biologische producten beginnen en die combinatie was in de winkel wat lastig. Je moet voor je certificering namelijk alles heel goed gescheiden houden wat veel extra werk oplevert. Door het in de marktwagen te doen dachten we dat het makkelijker zou zijn.”

Verkoop op de markt

In de praktijk leverde dit juist meer werk op en ze besloten om de winkel te verkopen en met een klein team verder te gaan op de markt. En dit bevalt. De klantenkring is wisselender, en ze hebben veel meer contact met hun klanten. "Toen we nog een winkel hadden en zeker ook met de kraam erbij, waren we meer bezig met managen en plannen dan met vlees en de klanten. Nu maakt Richard samen met Thijs bijna alles zelf en we staan allebei een aantal dagen in de wagen", vertelt Semra.

Biologisch vlees

In de kraam verkopen Richard en Semra alleen biologisch vlees. De certificering loopt via Skal. Het vlees halen ze van boerderijen uit de omgeving. De producten als worst en hamburgers maken ze zelf. Niet alleen is het goedkoper maar ook "kun je dan je eigen speciale salie-citroenworst maken, dat is toch heel bijzonder? Dat vinden we ook het leuke."

De Leidsche Vleeschhouwerij

Richard en Semra staan zes dagen per week met hun wagen op verschillende markten in de omgeving van Leiden. De Leidsche Vleeschhouwerij heeft ook een webshop, maar daar wordt weinig besteld. Wel bestellen klanten vlees om op te halen bij de kraam. Hiervoor heeft Richard ook een speciale WhatsApp-groep opgezet.

Meer weten over Richard en Semra van Rijswou en de Leidsche Vleeschhouwerij? Lees het complete artikel in Vlees+, editie 3-2018. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af!

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Biologische varkenshouderij Overesch wint Modderpoeltrofee 2019

Biologische varkenshouderij Overesch wint Modderpoeltrofee 2019

De biologische varkenshouderij Overesch in Raalte wint de Modderpoeltrofee 2019. Het is de vijftiende keer dat deze prijs wordt uitgereikt. Wakker Dier organiseert de Modderpoelverkiezing ieder jaar om aandacht te vragen voor dierenwelzijn.  Bij de modderpoelverkiezing kan gestemd worden op de mooiste modderpoel. Varkenshouderij Overesch, een...

GroenLinks wil al het Nederlandse vlees biologisch in 2035

GroenLinks wil al het Nederlandse vlees biologisch in 2035

GroenLinks Kamerlid Laura Bromet wil dat de zogenoemde 'kiloknaller' verdwijnt uit het winkelschap. Alle boeren moeten in 2035 biologisch of gelijkwaardig aan 3 sterren Beter Leven produceren, vindt zij. Stapsgewijs moet al het vlees gaan voldoen aan, eerst 1 ster Beter Leven (2025), 2 ster Beter Leven (2030) en uiteindelijk aan 3 ster Beter Leven (2035).

Veel inspiratie op de eerste dag van VIP 2019

Veel inspiratie op de eerste dag van VIP 2019

1 april ging de vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform, VIP 2019, van start. Bezoekers trokken in de drie hallen van Expo Houten langs de vele exposanten, het BBQ-plein, de Markt van de Toekomst en bezochten de verschillende workshops.