Lekker en snel klaar: salades en wraps

Ambacht_salades en wraps

Het is zomer, dus wil de consument niet lang in de keuken staan. Vandaar dat ik dit keer een aantal gerechten heb gemaakt, die snel klaar zijn en toch allerlei gezonde ingrediënten bevatten. Het zijn wraps, gevulde pitabroodjes en een heerlijke salade. Makkelijk voor u en voor uw klanten. 

Tekst: Jan Nederhoed | Foto’s: Koos Groenewold

Een salade kan als maaltijd dienen, maar is ook lekker als bijgerecht bij een barbecue bijvoorbeeld. Voor deze pastasalade heb ik kant-en-klare pasta 24 uur laten weken in water, 1 liter water op 500 gram pasta. Als vulling zijn er talloze mogelijkheden: tomatenpartjes, mais, paprika… In een kom heb ik kaasspread (er zijn verschillende smaken ERU kaasspreads) met 10 procent kookroom gemengd en die erdoor gespateld. Als decoratie staat wat rucola altijd mooi, vanwege de kleur. Deze salade is in basis vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk altijd wat ham- of kipblokjes doorheen doen, om de salade meer smaak te geven. U bent immers ook slager.

Wraps

Wraps kun je warm of koud eten. Voor een warme variant heb ik gehakt 15 minuten rul gebraden (in de oven) en daarna fijngesneden champignons, paprika en mais meegebakken. Ik gebruik 10 procent champignons en 10 procent mais op 500 gram gehakt. Je kunt ook hier wat kaas doormengen om het mengsel smeuïg te maken. Bij het gebruik van kaas, doe ik minder zout in het gehakt, want de kaas is al vrij zout van zichzelf. De tortilla beleggen met het gehakmengsel, oprollen en doorsnijden. De twee stukken staan fraai in een ovensleetje. Circa 10 minuten afgrillen in de oven op 180 graden Celsius. Tip: sprenkel een beetje kruidenolie over de wrap voor een mooie kleur. Voor de koude tortilla meng ik kaas, (gekookte) ham en rucola door elkaar en beleg de tortilla daarmee. Oprollen en in tweeën snijden. Ook deze variant kan mooi in een sleetje gepresenteerd worden.

Pitabroodjes

Pitabroodjes vragen om een wat pittiger vulling. Daarom heb ik voor de vulling wat uienringen en ontbijtspek klein gesneden. Enkele plakjes tomaat en een beetje mais erdoor en desgewenst kaas(spread) en je hebt een heerlijk gevuld broodje. Warm maken in de oven op 160 graden Celsius, circa 15 minuten.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Grillworst en gehaktbrood

Grillworst en gehaktbrood

Grillworst leent zich uitermate goed om leuke variaties mee te maken. En van het worstdeeg dat overblijft, kun je eenvoudig gehaktbroodjes maken.

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.

De VAS is voorbij

De VAS is voorbij

De VAS is weer achter de rug. Als je het mij vraagt, een goede beurs, met prima vakwedstrijden en uitstekende winnaars. Een leuke beurs ook, die ondanks de locatie, toch Amsterdamse gezelligheid kende.