Lekker en snel klaar: salades en wraps

Ambacht_salades en wraps

Het is zomer, dus wil de consument niet lang in de keuken staan. Vandaar dat ik dit keer een aantal gerechten heb gemaakt, die snel klaar zijn en toch allerlei gezonde ingrediënten bevatten. Het zijn wraps, gevulde pitabroodjes en een heerlijke salade. Makkelijk voor u en voor uw klanten. 

Tekst: Jan Nederhoed | Foto’s: Koos Groenewold

Een salade kan als maaltijd dienen, maar is ook lekker als bijgerecht bij een barbecue bijvoorbeeld. Voor deze pastasalade heb ik kant-en-klare pasta 24 uur laten weken in water, 1 liter water op 500 gram pasta. Als vulling zijn er talloze mogelijkheden: tomatenpartjes, mais, paprika… In een kom heb ik kaasspread (er zijn verschillende smaken ERU kaasspreads) met 10 procent kookroom gemengd en die erdoor gespateld. Als decoratie staat wat rucola altijd mooi, vanwege de kleur. Deze salade is in basis vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk altijd wat ham- of kipblokjes doorheen doen, om de salade meer smaak te geven. U bent immers ook slager.

Wraps

Wraps kun je warm of koud eten. Voor een warme variant heb ik gehakt 15 minuten rul gebraden (in de oven) en daarna fijngesneden champignons, paprika en mais meegebakken. Ik gebruik 10 procent champignons en 10 procent mais op 500 gram gehakt. Je kunt ook hier wat kaas doormengen om het mengsel smeuïg te maken. Bij het gebruik van kaas, doe ik minder zout in het gehakt, want de kaas is al vrij zout van zichzelf. De tortilla beleggen met het gehakmengsel, oprollen en doorsnijden. De twee stukken staan fraai in een ovensleetje. Circa 10 minuten afgrillen in de oven op 180 graden Celsius. Tip: sprenkel een beetje kruidenolie over de wrap voor een mooie kleur. Voor de koude tortilla meng ik kaas, (gekookte) ham en rucola door elkaar en beleg de tortilla daarmee. Oprollen en in tweeën snijden. Ook deze variant kan mooi in een sleetje gepresenteerd worden.

Pitabroodjes

Pitabroodjes vragen om een wat pittiger vulling. Daarom heb ik voor de vulling wat uienringen en ontbijtspek klein gesneden. Enkele plakjes tomaat en een beetje mais erdoor en desgewenst kaas(spread) en je hebt een heerlijk gevuld broodje. Warm maken in de oven op 160 graden Celsius, circa 15 minuten.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Gouden Trekker Award 2019 voor Gertjan Kiers

Gouden Trekker Award 2019 voor Gertjan Kiers

Vrijdag 19 juli won demoslager Gertjan Kiers de allereerste Gouden Trekker Award. Deze prijs is een initiatief van Team Agro en gaat naar een persoon die zich hard maakt voor de agrarische sector, terwijl hij geen boer of tuinder is. Gertjan kreeg de meeste stemmen van het publiek en is blij met de prijs: "Vooral dat ik gekozen ben door boeren zelf,...

De P’s

De P’s

Weet u nog hoe het zat? De ‘P’s’ van de marketinglessen van vroeger? Prijs, Product, Plaats, Promotie, Presentatie, Personeel. Voor deze P’s is het belangrijk dat ze met elkaar in verband staan en dat we ze niet beschouwen als losstaande componenten. Zo’n ‘samenspel’ van al deze P’s noemen we dan weer de marketingmix.

Cordon bleu met kaasspreads

Cordon bleu met kaasspreads

Deze keer gaan we naast vlees ook met kaas aan de gang. De bekendste vleesvariant met kaas is natuurlijk de cordon bleu, een filetlapje gevuld met ham en kaas. Ik heb een mooi stuk varkensvlees hiervoor, maar het kan ook heel goed met kalfsvlees. Je kunt ook kleine ‘vinkjes’ van een laagje smeerbare kaasspread voorzien, of een rollade. Tekst...