Lekker en snel klaar: salades en wraps

Ambacht_salades en wraps

Het is zomer, dus wil de consument niet lang in de keuken staan. Vandaar dat ik dit keer een aantal gerechten heb gemaakt, die snel klaar zijn en toch allerlei gezonde ingrediënten bevatten. Het zijn wraps, gevulde pitabroodjes en een heerlijke salade. Makkelijk voor u en voor uw klanten. 

Tekst: Jan Nederhoed | Foto’s: Koos Groenewold

Een salade kan als maaltijd dienen, maar is ook lekker als bijgerecht bij een barbecue bijvoorbeeld. Voor deze pastasalade heb ik kant-en-klare pasta 24 uur laten weken in water, 1 liter water op 500 gram pasta. Als vulling zijn er talloze mogelijkheden: tomatenpartjes, mais, paprika… In een kom heb ik kaasspread (er zijn verschillende smaken ERU kaasspreads) met 10 procent kookroom gemengd en die erdoor gespateld. Als decoratie staat wat rucola altijd mooi, vanwege de kleur. Deze salade is in basis vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk altijd wat ham- of kipblokjes doorheen doen, om de salade meer smaak te geven. U bent immers ook slager.

Wraps

Wraps kun je warm of koud eten. Voor een warme variant heb ik gehakt 15 minuten rul gebraden (in de oven) en daarna fijngesneden champignons, paprika en mais meegebakken. Ik gebruik 10 procent champignons en 10 procent mais op 500 gram gehakt. Je kunt ook hier wat kaas doormengen om het mengsel smeuïg te maken. Bij het gebruik van kaas, doe ik minder zout in het gehakt, want de kaas is al vrij zout van zichzelf. De tortilla beleggen met het gehakmengsel, oprollen en doorsnijden. De twee stukken staan fraai in een ovensleetje. Circa 10 minuten afgrillen in de oven op 180 graden Celsius. Tip: sprenkel een beetje kruidenolie over de wrap voor een mooie kleur. Voor de koude tortilla meng ik kaas, (gekookte) ham en rucola door elkaar en beleg de tortilla daarmee. Oprollen en in tweeën snijden. Ook deze variant kan mooi in een sleetje gepresenteerd worden.

Pitabroodjes

Pitabroodjes vragen om een wat pittiger vulling. Daarom heb ik voor de vulling wat uienringen en ontbijtspek klein gesneden. Enkele plakjes tomaat en een beetje mais erdoor en desgewenst kaas(spread) en je hebt een heerlijk gevuld broodje. Warm maken in de oven op 160 graden Celsius, circa 15 minuten.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Slager Wout van de Veen wint Arnhem Rookworststad 2019

Slager Wout van de Veen wint Arnhem Rookworststad 2019

Slager Wouter van de Veen heeft Arnhem Rookworststad 2019 gewonnen. De slager uit Ederveen kreeg zaterdag 12 oktober de Bronzen Rookworst uit handen van KNS-directeur Marian Lemsom.

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven verkoopt bijna alleen maar vlees en vleeswaren. “Ik verkoop 80 procent vlees en 20 procent vleeswaren, daarvoor ben ik slager”, zegt hij.

Schaamte

Schaamte

Vliegschaamte, meer-dan -twee-kinderenschaamte, plasticschaamte en vooral niet te vergeten... vleesschaamte. Over een paar jaar loopt de consument als een dief in de nacht door de supermarkt met z’n pondje gehakt, heimelijk verstopt onder een paar forse rollen toiletpaper, hopende dat hij of zij niet gezien wordt! ­