Lekker lokaal - Laura de Grave

Lekker lokaal

Nederland is een goudmijn voor lekker eten en mooie producten, als je weet wat er verbouwd wordt én wat je ermee moet doen. Koken met lokale seizoensproducten is heerlijk, want ze zijn supervers en goedkoop. Bovendien hebben we het afgelopen jaar ontdekt hoe belangrijk het is om bewust en duurzaam te kiezen.

In ‘Lekker lokaal’ vertelt Laura de Grave waar je de beste producten in de buurt kunt vinden en hoe je daar heerlijke vegetarische gerechten mee kookt. Ze geeft de Nederlandse keuken een moderne, creatieve twist: van een zelfgemaakte pannenkoekentaart tot vegetarisch ‘zoervleis’ en worstenbrood met wortel.

Laura de Grave (1987) is culinair journalist, kookboekenauteur en presentator. Als freelancer werkte ze voor culinaire tijdschriften, zoals het Jamie Magazine en Allerhande. Ze schreef diverse boeken, waaronder het Amsterdam kookboek en Nederland kookboek. Daarnaast presenteerde ze de videoserie Lekker Lokaal voor 24Kitchen en het Algemeen Dagblad.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
Salades voor bij de barbecue

Salades voor bij de barbecue

Ondanks de coronacrisis is het barbecueseizoen weer van start gegaan. In het kader van ´minder vlees´ en gezonder eten wil ik deze keer aandacht besteden aan de salades bij de barbecue.

Jonathan Zandbergen verbindt zich aan The Meatlovers

Jonathan Zandbergen verbindt zich aan The Meatlovers

Chef-kok Jonathan Zandbergen gaat samenwerken met The Meatlovers. The Meatlovers wil thuiskoks inspireren met goed kwaliteitsvlees en recepten. Zandbergen gaat onder meer recepten maken. Jonathan Zandbergen Zandbergen is Executive Chef bij Michelinster restaurant Merlet in Schoorl. Gault&Millau verkoos hem tot Talentvol Chef van het jaar 2017. Zandbergen noemt...