Leverworstmerk Kips brengt vier vega-producten op de markt

5 november 2018

 

Zwanenberg Food Group breidt het assortiment van het leverworstmerk Kips uit met vier vega-producten. Dit zijn vegetarische leverworst, paté, smeerleverworst en filet americain. De producten worden voorlopig een jaar lang exclusief via Albert Heijn aangeboden.  

Het merk Kips is vooral bekend van de leverworst en andere vleesproducten, snacks en vleeswaren. Voor het eerst worden hier nu vega-producten aan toegevoegd. Hiervoor is gekozen vanwege de veranderende consumentengewoonten. 

Kips vega-producten

Jo-Anne van der Laan van Zwanenberg Food Group: “Wij constateren al geruime tijd dat de consumptie van vlees jaarlijks iets terugloopt. Flexitariërs kiezen ervoor af en toe geen vlees te eten. Wij spelen daarop in door nu ook vega-producten onder het Kips-merk te brengen. Daarbij mikken we op een brede doelgroep; ook vegetariërs en veganisten, want er zitten geen dierlijke eiwitten in deze nieuwe Kips-producten.”

De Kips-producten zijn in de winkel duidelijk te herkennen. De productnamen vermelden ‘vega’ en het Kips-logo is bij deze producten niet rood, maar groen. Van week 47 tot en met 51 loopt de introductiecampagne voor de nieuwe Kips-producten. 

Zwanenberg Food Group

Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen. Zwanenberg behoort tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleesconserven en snacks. Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd. Daarnaast produceert Zwanenberg soepen, sauzen en vegetarische producten. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Altijd op de hoogte blijven?