LTO Nederland start campagne #boerenhoudenvandieren

Engels rundvlees verovert Nederland

Door filmpjes en campagnes van dierenwelzijnsorganisaties en -activisten ontstaat een vertekend beeld van de Nederlandse veehouderij, vindt boerenkoepel LTO Nederland. In een vandaag gestarte campagne delen boeren filmpjes en beelden van hun dieren op sociale media. Dan moet iedereen duidelijk maken dat #boerenhoudenvandieren.

Door Cécile Janssen - Foodlog

21 januari startte LTO Nederland de online-campagne #boerenhoudenvandieren. "Boeren hebben hart voor hun dieren en hebben als geen ander baat bij een gezonde en goed verzorgde veestapel", aldus LTO. 

Maatschappelijk draagvlak

Met de campagne wil LTO Nederland meer maatschappelijk draagvlak creëren voor boeren. Dat is volgens LTO nodig, omdat actiegroepen als Animal Rights de Nederlandse veehouders stelselmatig in een kwaad daglicht stellen, maar daarbij zelf grenzen overschrijden.

Begin deze maand kondigde LTO al aan in samenwerking met de politie "gezamenlijk dierextremisme aan te gaan pakken," schrijft Boerderij. Ook de POV, (Producentenorganisatie Varkenshouderij) wapent zich tegen de verkeerde beelden die in de maatschappij ontstaan. Volgens de POV bereidt dierenorganisatie Varkens in Nood een campagne voor over 'miljoenen illegale biggen' in Nederland. POV waarschuwt: "Varkens in Nood zou op basis van verschillende databronnen hebben berekend dat er veel illegale biggen zijn. Door de cijfers te vermenigvuldigen en extrapoleren ontstaat dit onjuiste beeld. Appels en peren worden met elkaar vergeleken. [..] Het idee wordt gewekt dat die illegale biggen de grens over worden gebracht. Het is onmogelijk om biggen de grens over te brengen zonder dat er papieren bij zitten en de NVWA controleert. Daarnaast worden alle diertransporten gemeld binnen I&R."

Met de campagne #boerenhoudenvandieren wil LTO duidelijk maken dat het helemaal niet nodig is om illegaal of undercover te werk te gaan. Boeren hebben niets te verbergen en willen graag laten zien hoe ze met hun dieren omgaan. Volgens boerenpromotor Joris Lohman moeten vleeshaters zich eerst maar eens leren verstaan met mensen die goedkoop vlees eten. Anderen vrezen een splitsing van de geesten in Nederland als gevolg van alle gedoe over vlees en geen vlees eten.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
LTO Nederland: "Acties tegen boeren zijn we meer dan zat"

LTO Nederland: "Acties tegen boeren zijn we meer dan zat"

Gisteren, 13 mei, bezetten internationale dierenactivisten een varkensstal in Brabant. Voorzitter Marc Calon van LTO Nederland laat weten dat de organisatie de acties tegen boeren meer dan zat is. LTO Nederland wil zo snel mogelijk overleg met de overheid.

Genomineerden voor titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019 bekend

Genomineerden voor titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019 bekend

De vijf genomineerden voor de verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019’ zijn bekend. De prijs wordt dit jaar voor de 24e keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef en visie. De titel staat voor vooruitstrevend en innovatief ondernemerschap. Welke topondernemer uit de agrarische sector komt door de juryselectie bij...