Lustrumeditie Week van de Slager van 17 tot en met 22 april

Week van de Slager 2023 logo

De Week van de Slager vindt in 2023 voor de tiende keer plaats. Van 17 tot en met 22 april staat tijdens deze lustrumeditie het slagersvak en het werken in de slagersbranche centraal. Niet alleen bij de slager, maar ook online met het Festival van de Slager.

Het Festival van de Slager biedt een online festival met een afwisselend programma. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld luisteren naar een podcast en inspiratie opdoen voor recepten bij de foodtruck. “Met deze online activiteiten willen we jongeren op een interactieve manier het vak laten ontdekken, zodat ze kiezen voor een carrière in de slagerij”, aldus Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Daarnaast kan de slager deze week ook zelf het slagersvak promoten. Bijvoorbeeld door middel van demonstraties, workshops of rondleidingen door het bedrijf. Ook kunnen slagers ook gastlessen geven op scholen. KNS: “Samen met jou gaan we ervoor zorgen dat op het voortgezet onderwijs zo veel mogelijk gastlessen gegeven worden. En die gastles wordt gegeven door … jou! Niets inspireert meer dan een enthousiast, bevlogen verhaal van de slager zelf.” En tot slot zijn er de inspiratiestages. Jongeren kunnen zich via de website van de Week van de Slager aanmelden voor een inspiratiestage.

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder. Slagers die een gastles willen geven of een inspiratiestage willen aanbieden kunnen zich hiervoor online aanmelden.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.