Maandag start de Slavakto!

Slavakto 2015

Maandag is het zover. Dan start de Slavakto. Deze driejaarlijkse beurs is een van de belangrijkste vakbeurzen voor de slagersbranche in Nederland. Kom naar Utrecht en bezoek op maandag 5 en dinsdag 6 november de Slavakto!

Vakwedstrijden

De editie van 2018 heeft een nieuwe opzet gekregen. Bij de vakwedstrijden wordt dit keer alleen een overall winnaar aangewezen. Daarnaast gaan slagers met elkaar de strijd aan in zogenaamde ‘Battles’. Battles zoals:

  • The Dutch Burger Battle. Wie wint de ‘Dutch Butcher Burger Award 2018’?
  • The Meatbal Battle. In samenwerking met de KNS wordt op het event de ‘finaleronde’ van de beste bal van Nederland georganiseerd.
  • The Meat Creation Competition. Wie creëert het lekkerste en creatiefste product en presenteert deze aan de jury?
  • The Gourmetlle. Deelnemers presenteren drie gourmetschalen met verschillende thema’s aan de jury. De winnaar ontvangt de ‘Gourmettle Cup’ en een mooie promotiecampagne.
  • The Great Meat Presentation Competition. Deelnemers presenteren – ieder in 1 m² toonbank – drie grootvlees producten.
  • Stamppot It! Hier bepalen de bezoekers de uiteindelijke winnaar.

Leukste Slagerij van Nederland

Dit jaar vindt voor het eerst de verkiezing ‘Leukste slagerij van Nederland’ plaats. Tot en met 12 oktober kunnen klanten online stemmen op hun favoriete slagerij. Alle punten worden opgeteld en na 15 oktober worden de provinciewinnaars bekend gemaakt. Op 5 november gaan de provincie winnaars de strijd met elkaar aan. Na twee battles weten we welke slagerij de Leukste van Nederland is.

Activiteiten op de Slavakto

Naast alle competities en proeverijen biedt Slavakto 2018 nog andere activiteiten gedurende het evenement. Er is een marketingmarkt en een ‘recepturen avonduurtje’. Bij ‘The real mean new machine’-stand ontdekken bezoekers wat er nieuw is op het gebied van bereiding, verpakkingen, weeg- of snijapparatuur. In de Welzijnzone is er volop aandacht voor dierenwelzijn en verduurzaming. En in het Slavakto theater vinden de prijsuitreikingen en voorstellingen plaats.

KNS-vakwedstrijden

Tijdens de Slavakto worden op 5 november de winnaars van de KNS-vakwedstrijden De Lekkerste Bal Gehakt en het Perfecte Pekelvlees bekend gemaakt. De volgende slagers maken kans op de titel:

Finalisten De Lekkerste Bal Gehakt

  • Slagerij Christiaanse, Leidschendam
  • Specialiteiten Slagerij J. Hemmen, Onstwedde
  • Keurslagerij Van Hest, Goirle
  • Kwaliteitsslagerij Jos Huisman, Deventer
  • Keurslager Jongmans, Klundert
  • Slagerij Smit, Ternaard
  • Keurslagerij Marco van Strien, ’s Gravenmoer
  • Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel
  • Slagerij C. Verhoef, Almere Haven
  • Keurslagerij M. van de Weg, Genemuiden

Finalisten Het Perfecte Pekelvlees

  • Slagerij De Buurderij, Noordlaren
  • Keurslagerij Marcel Dekker, Beverwijk
  • Keuslagerij Gleis, Aalten
  • Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolai, Oosterwolde
  • Runderkamp, Volendam
  • Keurslagerij Jos Smal, Blokker
  • Slagerij Zumbrink, Cothen

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal

Wat is er enorm veel veranderd sinds mijn laatste column. Schreef ik afgelopen editie nog over het plezier dat we hebben in ons vak, komt daar ineens een coronacrisis overheen. Onze minister-president zegt: “bleib zu Hause, restez à la maison, blijf thuis.” Hij heeft er ook nog een leuke kreet bij bedacht: “de intelligente lockdown.”

Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Het zijn zware tijden voor mensen met een winkel in food&drinks, ook voor slagers. Waar supermarkten leeggekocht worden op het gebied van wc-papier en lang houdbare producten, mist de foodretail omzet doordat onder meer feestjes en verjaardagen niet doorgaan, catering wordt afgezegd, leveringen aan de horeca zijn stopgezet en bedrijfslunches niet meer...

‘Verkeerd beeld van een slagerij’

‘Verkeerd beeld van een slagerij’

Eline Weijers (18) wilde altijd al aan de slag in de wereld van food. Haar opleiding Generation Food bij SVO past dan ook perfect bij haar. Haar eerste stage volgde Eline bij Keurslager Van Linschoten in Rotterdam. “Ik vond het zo leuk dat ik later misschien in een slagerij wil gaan werken.”