Maarten Elsinga nieuwe CEO Zwanenberg Nederland

22 oktober 2018

Maarten Elsinga (1974) treedt per 1 januari 2019 in dienst bij Zwanenberg Food Group in Almelo als Chief Executive Officer van Zwanenberg Nederland. Daarnaast wordt hij statutair bestuurder van Zwanenberg Holding. Elsinga werkte als Business Unit Director van Offerman bij Ter Beke.

Per 1 oktober 2018 zijn Jeannette van den Ingh en Coert Beerman toegetreden tot de Raad van Commissarissen, waarbij laatstgenoemde het voorzitterschap op zich heeft genomen. Jeannette van den Ingh-van Wijk (1951) werkte 25 jaar in een familiebedrijf en werd in 2003 Zakenvrouw van het Jaar. In 2005 startte zij een organisatieadviespraktijk. Coert Beerman was tot zijn pensionering Directeur van de Wholesaleactiviteiten van de Rabobank.

Zwanenberg Food Group

Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen. Zwanenberg behoort tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleesconserven en snacks. Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd. Daarnaast produceert Zwanenberg soepen, sauzen en vegetarische producten. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Altijd op de hoogte blijven?