Make-over voor slagerij Dick Reus

20 januari 2021 Naomi Heidinga
Foto: Naomi Heidinga

Een geslaagde make-over: slager Dick Reus is blij met de restyling van zijn winkel en de nieuwe koelmeubelen van Koeltechnisch Buro Midden Nederland. “Klanten hebben het gevoel dat de winkel ruimer is geworden, terwijl de oppervlakte niet is vergroot.”

Als kleuter wist Reus het al: later wilde hij slager worden. Hij had het idee niet van een vreemde: drie van zijn ooms waren slager. Reus volgde de slagersopleiding en werkte vervolgens bij verschillende slagerijen om de kneepjes van het vak te leren. Op zijn achtentwintigste vond hij het tijd om voor zichzelf te beginnen en opende hij een zaak in Santpoort-Noord. Een echte dorpswinkel, waar hij het goed naar zijn zin had.

Toch koos hij ervoor om na twaalf en een half jaar ergens anders opnieuw te beginnen. “Het parkeren was in eerste instantie goed geregeld, maar later moesten klanten te ver lopen om bij mijn winkel te komen. Dat kostte veel klandizie.” Uit een aantal opties koos hij voor de overname van een slagerij in Hoofddorp. De winkel was kleiner qua vierkante meters en de winkel lag in een wijk in aanbouw. Best spannend, maar spijt van zijn keuze heeft hij nooit gehad. Qua parkeren is het prima geregeld in Hoofddorp. Zijn klantenbestand is wel wat veranderd: Hoofddorp is minder dorps. In de wijk wonen veel jonge gezinnen. Dat merkt hij aan de hardlopers. Naast kip, salades en diverse soorten rundvlees doen de hamburgers het goed.

Meer weten over slager Dick Reus? Lees dan het complete artikel online of in Vlees+ 8-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vlees+ en betaal het eerste jaar slechts € 49,99 excl btw.

Altijd op de hoogte blijven?