Makro zoekt beste BBQ-er van Nederland

Baas BBQ Makro

Makro start het BBQ-seizoen met de zoektocht naar het beste grill-koppel van Nederland. Het winnende team mag zich een jaar lang ‘Baas BBQ 2018’ noemen. Vanaf donderdag 10 mei strijden 18 koppels in verschillende Makro-vestigingen om deze titel. Deze BBQ-competitie is ook op televisie te volgen met het tv-programma Baas BBQ op RTL4.

De afgelopen weken vonden de voorrondes plaats. Hieraan namen 85 grill-liefhebbers deel in de hoop een plek in de kwartfinales te bemachtigen. streden tijdens de voorrondes van afgelopen weken om een plek in de kwartfinales. Achttien team gingen door. Zij worden verspreid over zes kwartfinales.

Mystery Box

Makro wil met deze wedstrijd laten zien dat bbq-en lekker en gezond kan zijn. Er komt niet alleen maar vlees op de barbecue, maar ook vis, groente en fruit. De deelnemers krijgen een zogenaamde 'Mystery Box' en weten niet van te voren waarmee ze gaan werken. Wie met deze ingrediënten de meest imponerende, origineelste en beste barbecuecreaties neerzet gaat door naar de volgende ronde. Een professionele vakjury beoordeeld alle gerechten. In deze jury zitten onder andere BBQ-koning Jeremy Vermolen en zijn ‘op de gezonde tour‘ zijnde zus (én foodliefhebber) Ellemieke Vermolen.

Vorig jaar organiseerde Makro deze wedstrijd voor het eerst. Toen riep de jury met onder meer topchef Jeroen Robberegt en barbecuespecialist René Ausema Roy Hoogmoet uit tot winnaar.

Finales in de Makro vestigingen

De kwartfinales vinden plaats in zes verschillende vestigingen van Makro, namelijk Amsterdam, Groningen, Duiven, Den Bosch, Wateringen en Nieuwegein. De zes beste grill-koppels uit de kwartfinale gaan door naar de halve finale. Deze vindt plaats op zaterdag 23 juni in Barendrecht. De grote finale tussen de beste drie teams is op zaterdag 30 juni in de Makro vestiging in Vianen.

Daarnaast is de strijd om de titel Baas BBQ 2018 is ook op tv te volgen in het programma Baas BBQ. RTL4 zendt dit programma vanaf 24 juni op elke zondag om 17.30 uit.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Winter BBQ boek van Jord Althuizen

Winter BBQ boek van Jord Althuizen

De BBQ is populair in Nederland. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Jord Althuizen springt hier op in met zijn nieuwe boek Smokey Goodness Winter BBQ, dat op 9 oktober verschijnt. Vier dagen later, op 13 oktober, vindt de officiële launch plaats tijdens het Smokey Goodness Winter BBQ Festival in Lage Vuursche. Smokey Goodness Winter...

Nationaal BBQ onderzoek: Belgen experimenteren meer

Nationaal BBQ onderzoek: Belgen experimenteren meer

Nederland en België hebben veel overeenkomsten op het gebied van de barbecue. In beide landen is de barbecue populair, maar in België is er een ander productaanbod voor de BBQ dan in Nederland. Ook zijn Belgen leergieriger, verder met experimentele kooktechnieken en enthousiaster over het hele jaar door BBQ’en. Dit blijkt uit het...

De nieuwste bbq-trends op Nationaal Barbecue-spektakel

De nieuwste bbq-trends op Nationaal Barbecue-spektakel

In het Brabantse Son vindt op 18 en 19 augustus het Nationaal Barbecue-spektakel plaats. Bezoekers kunnen van alles zien en proeven bij de verschillende stands, presentaties en workshops. Zondagmiddag nemen verschillende internationale topteams het tegen elkaar op bij de Open World Barbecue Association Nederlandse Barbecue Kampioenschappen. De...