Meat Your Future Karavaan gaat online verder

Meat your future karavaan_2021

De Meat Your Future Karavaan trekt al zeven jaar langs vmbo's om jongeren enthousiast te maken voor het slagersvak. In tijden van corona toert de caravan online verder. Nu is er ook een (online) escaperoom.

Klassen kunnen via Teams, Meet of Zoom de Meat Your Future Escape Room spelen. Door het goed uitvoeren van verschillende opdrachten en het bekijken van beroepenfilmpjes bevrijden leerlingen Harold uit de koelcel. Harold is één van de vaste presentatoren die normaliter op de scholen langskomt om de les te geven. Uiteraard is ook deze voorlichting interactief door de live begeleiding van de presentator in het spel.

Slagersvak

Door het aanbieden van deze nieuwe les, sluit de Meat Your Future Karavaan nog beter aan op de belevingswereld van jongeren én is coronaproof. Het doel van de karavaan is om jongeren op een laagdrempelige manier te informeren en te enthousiasmeren voor een baan in de slagersbranche. Nu en in de komende jaren is er in de slagersbranche een grote behoefte aan vakmensen. Er liggen mooie kansen voor ondernemende, creatieve mensen met een passie voor eten en drinken om aan de slag te gaan, als werknemer of als ondernemer.

Meat Your Future Karavaan

Onder de noemer ‘Meat Your Future Karavaan’ toert jaarlijks de karavaan langs het voortgezet onderwijs om aan ongeveer 3.500 jongeren beroeps- en opleidingsvoorlichting te geven. Er wordt meer verteld over opleidingen, carrièreperspectief en beroepen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren na een bezoek va de karavaan positiever over het slagersvak denkt dan daarvoor.

De Meat Your Future Karavaan is door Sovvb ontwikkeld in samenwerking met Bureau B’Lieve, gespecialiseerd in beroepsvoorlichting en communicatie in de vorm van campagnes, workshops en lesprogramma’s voor jongeren. Via www.meatyourfuture.nl is de voorlichting aan te vragen.

Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb)

Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan, de Week van de Slager en nog veel meer. De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
2021

2021

Af en toe heb je van die momenten dat je jezelf opeens met een soort schok realiseert dat de tijd vliegt. Welnu, dat had ik afgelopen week. Ik was op dinsdagochtend boerenkool aan het inscheppen (jawel, dat staat er echt) en toen bedacht ik me dat ik veertig jaar geleden op dinsdagochtend drie koeien moest uitbenen.

Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.