Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

Oprichter Meatable_foto Meatable

Foto: Meatable

In Singapore is kweekvleesproducent Meatable een samenwerking aangegaan met Love Handle, een producent van vleesvervangers. Gezamenlijk willen de bedrijven het ‘Future of Meat’-innovatiecentrum opzetten voor de ontwikkeling van hybride (kweek)vleesproducten.

Meatable kondigde in oktober de uitbreiding naar Singapore aan. In samenwerking met ESCO Aster gaat Meatable gekweekte varkensvleesproducten als dumplings en worsten op deze markt brengen. De nieuwe samenwerking met Love Handle maakt deel uit van deze plannen. De Nederlandse start-up wil de komende jaren meer dan 60 miljoen euro investeren in de Singaporese uitbreiding.

Future of Meat

In het ‘Future of Meat’-innovatiecentrum combineren Meatable en Love Handle hun kennis voor de ontwikkeling van hybride producten. Het wordt een combinatie van het kweekvlees van Meatable en de plantaardige producten van Love Handle. Sinds 2020 produceert Love Handle plantaardige producten voor de Aziatische markt. In het assortiment zitten onder andere pastrami gemaakt van jackfruit en plantaardige kipproducten en worst.

Beide partijen investeren 6 miljoen in het nieuwe centrum. Ook andere plantaardige startups zijn welkom om hier te werken aan hun innovaties. De samenwerking kwam tot stand dankzij de Singapore Economic Development Board (EDB), een overheidsorganisatie die de positie van Singapore als toonaangevend innovatiecentrum ondersteunt.

Hybride producten

De basis voor de hybride producten vormt het kweekvlees van Meatable. Hieraan wordt plantaardige proteïne van Love Handle toegevoegd om de eigenschappen van het vlees te versterken. Uiteindelijk wil Meatable hybride producten met dezelfde eigenschappen als ‘normaal’ vlees. De partijen willen producten als dumplings, pulled pork, buikspek, gehaktballen, vleeswaren en pasteitjes op de markt brengen. In 2024 moeten deze verkrijgbaar zijn in Singaporese restaurants en in 2025 in de supermarkt.

Bron: Meatable

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook

Meer dan 40 procent van de Belgen wil kweekvlees proberen

Meer dan 4 op de 10 (42 procent) Belgen zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen ligt dat aantal zelfs op 4,7. Dat blijkt uit een onderzoek door dierenrechtenorganisatie GAIA.  Door redactie FoodlogIn het kader van de nieuwe campagne tegen het slachten van dieren, hield de organisatie een enquête onder 1.001 Belgen.  Dierenwelzijn en milieubewustzijn blijken de belangrijkste redenen om kweekvlees te eten. Van de respondenten wil 57 procent kweekvlees consumeren omdat het hen in staat stelt echt vlees te eten zonder dierenleed; 52 procent...

Is kweekvlees echt beter voor het klimaat?

Is kweekvlees echt beter voor het klimaat?

Kweekvlees, vlees dat in een laboratorium uit een enkele dierlijke stamcel wordt, opgekweekt is niet zo milieuvriendelijk als gedacht. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van John Lynch en Raymond Pierrehumbert van de Universiteit van Oxford. “Er is recent veel belangstelling voor kweekvlees en veel artikelen benadrukken dat het vervangen van...

Jan Zandbergen brengt plantaardige burger Moving Mountains op de markt

Jan Zandbergen brengt plantaardige burger Moving Mountains op de markt

Jan Zandbergen wordt de exclusieve leverancier van de plantaardige burger van Moving Mountains Foods in Europa, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk waar de burger al één jaar succesvol op de markt is. De burger van Moving Mountains is het eerste plantaardige product dan Jan Zandbergen op de markt brengt. Peter-Paul Zandbergen,...