Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore
In Singapore is kweekvleesproducent Meatable een samenwerking aangegaan met Love Handle, een producent van vleesvervangers. Gezamenlijk willen de bedrijven het ‘Future of Meat’-innovatiecentrum opzetten voor de ontwikkeling van hybride (kweek)vleesproducten.
Meatable kondigde in oktober de uitbreiding naar Singapore aan. In samenwerking met ESCO Aster gaat Meatable gekweekte varkensvleesproducten als dumplings en worsten op deze markt brengen. De nieuwe samenwerking met Love Handle maakt deel uit van deze plannen. De Nederlandse start-up wil de komende jaren meer dan 60 miljoen euro investeren in de Singaporese uitbreiding.
Future of Meat
In het ‘Future of Meat’-innovatiecentrum combineren Meatable en Love Handle hun kennis voor de ontwikkeling van hybride producten. Het wordt een combinatie van het kweekvlees van Meatable en de plantaardige producten van Love Handle. Sinds 2020 produceert Love Handle plantaardige producten voor de Aziatische markt. In het assortiment zitten onder andere pastrami gemaakt van jackfruit en plantaardige kipproducten en worst.
Beide partijen investeren 6 miljoen in het nieuwe centrum. Ook andere plantaardige startups zijn welkom om hier te werken aan hun innovaties. De samenwerking kwam tot stand dankzij de Singapore Economic Development Board (EDB), een overheidsorganisatie die de positie van Singapore als toonaangevend innovatiecentrum ondersteunt.
Hybride producten
De basis voor de hybride producten vormt het kweekvlees van Meatable. Hieraan wordt plantaardige proteïne van Love Handle toegevoegd om de eigenschappen van het vlees te versterken. Uiteindelijk wil Meatable hybride producten met dezelfde eigenschappen als ‘normaal’ vlees. De partijen willen producten als dumplings, pulled pork, buikspek, gehaktballen, vleeswaren en pasteitjes op de markt brengen. In 2024 moeten deze verkrijgbaar zijn in Singaporese restaurants en in 2025 in de supermarkt.
Bron: Meatable
Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.
|
Reactie toevoegen
Dossiers
Meer over
Lees ook
Vleesvervangers steeds gezonder èn lekkerder
Vegetarische burgers bevatten regelmatig net zoveel eiwit en ijzer als vlees, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ook qua smaak doen vleesvervangers het steeds beter: een kwart van de proevers vindt een maaltijd met een vleesvervanger zelfs lekkerder dan die met vlees. De Consumentenbond onderzocht 36 vegetarische burgers op eiwit-, ijzer-...
Plantaardige worst van 1,5 meter
Tijdens de Dutch Design Week lanceert Food innovator Botanic Bites de Planti15, een 1,5 meter lange worst gemaakt van oesterzwammen. Hiermee sluit de worst aan bij het thema van de Dutch Design Week, Stretch. De oprichtster van Botanic Bites is Doreen Westphal. Een jaar geleden deed ze mee aan een speeddatesessie met boeren over hun reststromen. Daar...
Veel meer mogelijk met plantaardig
Wees creatief met plantaardig, zegt food-designer Katja Gruijters in Retail Detail. Er is meer mogelijk dan plantaardige vleesvervangers, al lijken die commercieel het meest interessant. Volgens Gruijters laat de voedingsindustrie kansen liggen. Vleesvervangers zijn vooral in trek bij ouderen, die nog uit het “aardappelen-vlees-groente-tijdperk” stammen....