Foto: Koos Groenewold

Slagers laten tijdens de Week van de Slager het veelzijdige en creatieve karakter van het slagersambacht zien. In 2020 vindt deze week plaats van 11 tot en met 16 mei. Al 100 slagers hebben zich aangemeld voor deze week, maar van Koninklijke Nederlandse Slagers mogen dat er nog veel meer worden.

Dit jaar is het thema 'een verrassend veelzijdig vak'. De slagersbranche is in beweging en de vraag naar ambachtelijke vakmensen groeit waardoor er behoefte is aan mensen die slager willen worden. De Week van de Slager is een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is en dat het een vak met toekomstperspectief is. Want, een baan in het slagersvak is creatief, afwisselend en ambachtelijk. 

Activiteiten Week van de Slager

De deelnemende slagers tonen tijdens de Week van de Slager het slagersvak getoond met een eigen programma. De slager bepaalt zelf hoe hij of zij hier invulling aan wilt geven. Denk bijvoorbeeld aan klassenbezoeken, gastlessen op school, demonstraties, proeverijen, workshops of een open huis.

Slagers die mee willen doen kunnen zich aanmelden op www.weekvandeslager.nl als deelnemer en ontvangen promotiepakker voor in de winkel en op narrow casting. Op deze website vind je ook tips over wat voor activiteiten de slager kan organiseren.

De Week van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). De Koninklijke Nederlandse Slagers voert dit project in opdracht van Sovvb uit.

 

Altijd op de hoogte blijven?