Meer miljoenen voor Meatable

piggy-bank-1595992_1280

Afbeelding van Andreas Breitling via Pixabay 

Meatable heeft $47 miljoen aan nieuwe financiering binnengesleept. Een consortium van verschillende life science- en voedselbedrijven, waaronder DSM, investeren in de kweekvleesmaker.

Met het geld werkt Meatable verder aan de ontwikkeling en productie van kweekvlees, dat gemaakt wordt met stamcellen en niet verschilt van slachtvlees. Het Nederlandse bedrijf wil onder meer een kleinschalige productiefaciliteit opzetten op de Biotech Campus Delft. De start-up hoopt de eerste producten in 2025 voor een goede prijs bij de consument te brengen. De focus ligt daarbij ten eerste op varkens- en rundvlees, maar de technologie van Meatable kan worden aangepast aan alle celsoorten.

In totaal is inmiddels $60 miljoen beschikbaar gesteld door investeerders. Bij deze nieuwe ronde zitten naast DSM ook Dr. Rick Klausner, Section 32 en Dr. Jeffrey Leiden. Bestaande investeerders, zoals BlueYard Capital, Agronomics, Humboldt en Taavet Hinrikus, doen daarnaast een extra duit in het zakje.  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Nooit meer slachten - Paul Shapiro

Nooit meer slachten - Paul Shapiro

Paul Shapiro onderzoekt de ontwikkeling van de kweekvleesindustrie. Als deze industrie haar doelen behaalt, kan deze volgens Shapiro grote problemen de wereld uit helpen. Shapiro verkent de stand van zaken: hoe is de industrie ontstaan, hoe staat zij er nu voor en welke uitdagingen komt ze nog tegen.

Minister Schouten: ‘Kweekvlees is een Novel Food en moet langs de EFSA’

Minister Schouten: ‘Kweekvlees is een Novel Food en moet langs de EFSA’

In een wereld waarin de vleesvervangers je om je oren vliegen, lijkt de marktintroductie van kweekvlees helemaal niet zo ver weg. Maar uit de kamerbrief van vandaag van minister Schouten blijkt dat het toch nog even kan duren voordat dit type product in de supermarkt ligt.

Meer dan 40 procent van de Belgen wil kweekvlees proberen

Meer dan 4 op de 10 (42 procent) Belgen zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen ligt dat aantal zelfs op 4,7. Dat blijkt uit een onderzoek door dierenrechtenorganisatie GAIA.  Door redactie FoodlogIn het kader van de nieuwe campagne tegen het slachten van dieren, hield de organisatie een enquête onder 1.001 Belgen.  Dierenwelzijn en milieubewustzijn blijken de belangrijkste redenen om kweekvlees te eten. Van de respondenten wil 57 procent kweekvlees consumeren omdat het hen in staat stelt echt vlees te eten zonder dierenleed; 52 procent...