Van Melik Food Groep neemt Bleijlevens Vleeswaren over

Vlees+_Overname Bleijlevens vleeswaren Van Melik Food Groep

Van Melik Food Groep neemt het familiebedrijf Bleijlevens Vleeswaren uit Simpelveld over. De directies van beide bedrijven brachten het nieuws op 7 juli naar buiten na de ondertekening van de koopakte.

Bleijlevens Vleeswaren

Bleijlevens Vleeswaren is al ruim een eeuw actief in de vleeswereld. Sinds de jaren '70 is het bedrijf gericht op het produceren van ambachtelijke vleeswaren bestemd voor het slagerskanaal en de retail. Eigenaar Alex Bleijlevens gaat met pensioen, zijn dochter Jolijn Canisius-Bleijleven gaat deel uitmaken van het managementteam van VanMelik Food Groep. In een reactie geven Alex Bleijlevens en zijn dochter Jolijn aan blij te zijn met het resultaat van deze overdracht.

Het bedrijf zal met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 onderdeel uit gaan maken van de Van Melik Food Groep. Het merk Bleijlevens en met de bijbehorende specialiteiten blijft voortbestaan. Ook de medewerkers van Bleijlevens Vleeswaren blijven allen werkzaam bij het bedrijf.

Marcel Maas, commercieel directeur bij Van Melik Food Groep, noemt de overname "een mooie stap richting de toekomst". Met de overname bundelen twee van oorsprong familiebedrijven hun krachten op gebied van productie, productontwikkeling en marktbenadering. "Beide bedrijven staan voor vakmanschap en trots en benaderen de markt op een verantwoordelijke en creatieve wijze."

Van Melik Food Groep

Van Melik Food Groep bestaat onder andere uit de winkelformules Slagerij Van Melik en Bufkes, en Van Melik Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden. Van Melik, Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden is sinds 1989 leverancier van ambachtelijke en kwalitatieve vleeswaren, salades en maaltijden. Hier produceren de medewerkers op ambachtelijke wijze en in een moderne IFS-gecertificeerde productieomgeving diverse producten voor de Van Melik slagerijen, Bufkes afnemers en retail- en groothandelskanalen.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Liefde voor vlees

Liefde voor vlees

In de horeca ontstond Jochen Diekerhofs culinaire liefde voor vlees. “Ik kon in mijn kookschool in Laren nog steeds niet de energie kwijt die ik aan vlees wil geven”, aldus de ondernemer. Daarom begon hij eerst een scharrelslagerij en is nu samen met zijn compagnon Kees Zagt eigenaar van een vleesgroothandel. Slagerij Omdat Diekerhof in...

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november. Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters...