MKB Nederland en VNO-NCW presenteren coronacalculator

coronacalculator

MKB Nederland en VNO-NCW ondersteunen ondernemers die last hebben van de effecten van de coronacrisis met de coronacalculator. Met dit nieuwe hulpmiddel kunnen ondernemers checken of ze in aanmerking komen voor de ondersteunende overheidsmaatregelen. Ook kunnen ze berekenen welke effecten de maatregelen hebben op hun financiële positie de komende periode. 

"Met de nieuwe calculator helpen we ondernemers eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie", zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. "Zo proberen we extra ondersteuning te bieden in deze onzekere tijden."

De coronacalculator geeft een overzicht van alle steunmaatregelen. Ondernemers kunnen zien voor welke regeling zij aanmerking komen. Daarnaast krijgen ze een indicatie van tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en belastinguitstel. Ook biedt de calculator op basis van de bedrijfsgegevens inzicht in de persoonlijke liquiditeitspositie de komende periode. KPMG Meijburg heeft meegewerkt aan deze calculator, waarin eventuele veranderingen in de regelgeving worden aangepast. 

Bron: MKB Nederland

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers