MKB slecht voorbereid op stoppen ISDN

Stoppen ISDN

Vanaf 1 september 2019 stopt KPN met alle dienstverlening voor ISDN1-, ISDN2- en PSTN-meervoudige aansluitingen. Het is dan alleen mogelijk om via een mobiele aansluiting of VoIP (internet telefonie) bereikbaar te zijn. Veel ondernemers zijn hier nog niet bezig en doen branche-organisaties een oproep aan ondernemers om tijdig over te stappen. Want het stoppen van ISDN heeft niet alleen gevolgen voor de telefonie, maar ook voor zaken zoals het pinapparaat, alarminstallatie, fax, intercom of lift.

Stoppen ISDN

KPN is bezig met het moderniseren van de het traditionele telefonienetwerk. Het ISDN netwerk is verouderd en er zijn betere, flexibelere en goedkopere technieken zoals VoIP. Daarom heeft KPN besloten om met deze dienst te stoppen. Telefonie via ISDN wordt door KPN met dwang uitgefaseerd. Omdat andere providers die ISDN aanbieden gebruik maken van hetzelfde netwerk, betekent dit dat ook zij stoppen met ISDN.

Kom op tijd in actie!

De branche-organisaties onderstrepen het belang om tijdig over te stappen, zodat bedrijven ook na 1 september kunnen blijven functioneren. Telecombedrijven doen hetzelfde. Kevin van der Lindt, sales manager bij Belcentrale, ICT en telecomleverancier voor het MKB zegt op TBM: “We zijn al meer dan een jaar bezig om onze klanten die nog gebruikmaken van ISDN over te zetten op VoIP-telefonie, het meest voor de hand liggende alternatief. Omdat we daadwerkelijk bij elke klant langs moeten, is dit een enorme klus. We merken dat heel veel ondernemers totaal geen idee hebben van hoe afhankelijk ze zijn van de oude infrastructuur."

Bron: Vismagazine

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Aan de slag met trends

Aan de slag met trends

"De enige zekerheid is verandering." Dat zegt Carin Frijters, auteur van het boek 'Prikkel de koopknop’, over de huidige staat waarin de wereld – en daarmee consumenten en retailers – zich bevindt. Zij geeft tijdens het VIP-event 2019 twee lezingen.

Verstegen in Top 5 Familiebedrijven Award

Verstegen in Top 5 Familiebedrijven Award

Stichting Familie Onderneming reikte 11 april de Familiebedrijven Award 2018 uit aan de Dutch Flower Group. Het familiebedrijf werd gekozen uit een selecte groep van vijf genomineerde ondernemingen. Onder de andere genomineerden bevond zich Verstegen Spices & Sauces. De Stichting wordt ondersteund door AMN AMRO en KPMG. Uit de 500 deelnemende bedrijven...

Grasvasthouder

Grasvasthouder

Ze zit op haar helmvrije scooter. Onderweg als medewerker in de kinderopvang. Haar collega rijdt achter haar. Een onfortuinlijke automobilist van links doet iets anders dan uitkijken en remmen. Plotseling ligt ze. Ze weet alleen nog, dat ze met twee handen het gras vasthoudt. In de val zeilt ze - geluk heb je nodig - met haar hoofd langs twee verkeersborden,...