Nederlands kalfsvlees op Frans foodfestival

14 maart 2019

Het foodfestival Omnivore in Parijs is een platform voor de nieuwe generatie topchefs en de moderne cuisine. De editie van 2019 zit er weer op. Van 10 tot en met 12 maart lieten chefs, boeren, wijnmakers en sommeliers hun visie op toekomst zien. VanDrie Group is partner van dit evenement. 

"Begrijp en respecteer de wortels om de toekomst beter te bouwen. Dat was het thema van Omnivore dit jaar. Onze visie sluit daar geheel op aan. De VanDrie Group is daarom partner van het evenement. Kalfsvlees is een prachtig en veelzijdig product. Het past perfect in een modern menu’, zegt Marijke Everts (Director Corporate Affairs van de VanDrie Group).

Nederland was deze editie eregast van Omnivore. Ons land werd vertegenwoordigd door drie topchefs. Dit waren Joris Bijdendijk van Rijks (Amsterdam), Thijs Meliefste van Restaurant Meliefste (Wolphaartsdijk) en Syrco Bakker van Pure C (Cadzand).

Ook het Nederlandse kalfsvlees kwam prominent naar voren tijdens het event. VanDrie Group had een stand waar het kalfsvlees werd bereid door eigen chef David Veenstra. Daarnaast leverde de vleesproducent kalfsvleesproducten voor het speciale pop-up diner Rauw. Tijdens dit diner lieten Bijdendijk, Meliefste en Bakker zien wat de Nederlandse, verfijnde cuisine inhoudt.

Thijs Meliefste vindt dat kalfsvlees absoluut onmisbaar is op culinair gebied. Thijs: ‘Het is prachtig vlees. Kalfsvlees is mooi van structuur maar heeft toch een fijne bite. Ik werk er graag mee. De smaak van kalf is top. Het heeft nog niet het logge en zware wat rund heeft. Het heeft verfijning.’ Vooral zwezerik, een exquis stukje orgaanvlees, ziet hij als ware delicatesse. Voor het diner gebruikte hij zwezerik, wat mooi gepocheerd werd
en vervolgens gelakt of gebakken.

Altijd op de hoogte blijven?