Nederlandse varkenshouders werken samen met PLUS

Plus Varkenshouders

Veertien Nederlandse varkenshouders gaan samenwerken met PLUS. Hiermee kiest de supermarktketen voor een eigen, gesloten keten voor vers varkensvlees en -vleeswaren. Samen met leverancier Vion en de varkenshouders uit Good Farming Star-keten wil de supermarkt verder werken aan smaak, dierenwelzijn en milieu.

Deze gesloten en vooral korte keten geeft PLUS inzicht in de herkomst van haar verse varkensvlees en –vleeswaren met het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. De supermarktorganisatie kent de varkenshouders en zij kennen PLUS. Op de website worden van de supermarkt worden de veertien varkenshouders voorgesteld. Ook op de boerderij is de samenwerking zichtbaar. Sommige varkenshouders bieden de consumenten de mogelijkheid om een kijkje te nemen.

Met de korte keten wil de supermarkt de varkens zoveel mogelijk verwaarden, zodat er zo min mogelijk varkens nodig zijn om aan de vraag van de klanten te voldoen. Door de beperkte schaalgrootte verwacht PLUS samen met ketenpartner Vion en de varkenshouders, op korte termijn nieuwe stappen zetten op het gebied van smaak en het verder verbeteren van dierenwelzijn. Ook het verlagen van de milieu-impact van varkensvlees is een doel. 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Zelfstandigheid varkensvleesproducent F. Wellink Lekkerkerk B.V.

Zelfstandigheid varkensvleesproducent F. Wellink Lekkerkerk B.V.

Na 6 jaar onderdeel geweest te zijn van de firma ‘Saria’, wordt F. Wellink Lekkerkerk B.V. weer zelfstandig. De varkensvleesproducent bestond in 2019 precies 40 jaar. Voor medewerkers en relaties van het bedrijf verandert door de overname niets.

Vion en Tom Dumoulin promoten samen een gezonde levensstijl

Vion en Tom Dumoulin promoten samen een gezonde levensstijl

Op 6 oktober vindt de eerste editie van Tour de Dumoulin plaats. Tom Dumoulin organiseert dit evenement uit de liefde voor het wielrennen en de ontwikkeling van de jeugd. Vion sluit zich als foodpartner aan bij deze eerste editie en verbindt zich zo aan een gezonde levensstijl.

Varkenspest niet onder controle

Varkenspest niet onder controle

De 'grootste uitbraak van een dierziekte ooit' breidt zich nog steeds verder uit. Zowel in Azië als in Europa is de Afrikaanse varkenspest vooralsnog niet onder controle.