Nederlandse varkenshouders werken samen met PLUS

Plus Varkenshouders

Veertien Nederlandse varkenshouders gaan samenwerken met PLUS. Hiermee kiest de supermarktketen voor een eigen, gesloten keten voor vers varkensvlees en -vleeswaren. Samen met leverancier Vion en de varkenshouders uit Good Farming Star-keten wil de supermarkt verder werken aan smaak, dierenwelzijn en milieu.

Deze gesloten en vooral korte keten geeft PLUS inzicht in de herkomst van haar verse varkensvlees en –vleeswaren met het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. De supermarktorganisatie kent de varkenshouders en zij kennen PLUS. Op de website worden van de supermarkt worden de veertien varkenshouders voorgesteld. Ook op de boerderij is de samenwerking zichtbaar. Sommige varkenshouders bieden de consumenten de mogelijkheid om een kijkje te nemen.

Met de korte keten wil de supermarkt de varkens zoveel mogelijk verwaarden, zodat er zo min mogelijk varkens nodig zijn om aan de vraag van de klanten te voldoen. Door de beperkte schaalgrootte verwacht PLUS samen met ketenpartner Vion en de varkenshouders, op korte termijn nieuwe stappen zetten op het gebied van smaak en het verder verbeteren van dierenwelzijn. Ook het verlagen van de milieu-impact van varkensvlees is een doel. 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
GroenLinks wil al het Nederlandse vlees biologisch in 2035

GroenLinks wil al het Nederlandse vlees biologisch in 2035

GroenLinks Kamerlid Laura Bromet wil dat de zogenoemde 'kiloknaller' verdwijnt uit het winkelschap. Alle boeren moeten in 2035 biologisch of gelijkwaardig aan 3 sterren Beter Leven produceren, vindt zij. Stapsgewijs moet al het vlees gaan voldoen aan, eerst 1 ster Beter Leven (2025), 2 ster Beter Leven (2030) en uiteindelijk aan 3 ster Beter Leven (2035).

Chinezen eten minder varkensvlees

Chinezen eten minder varkensvlees

Vergeleken met een jaar geleden zijn de Chinezen 10 tot 15% minder varkensvlees gaan eten. Dat schat de Rabobank in een update over de Chinese varkenssector.

Wat kan een slager doen met een varkensmiddel?

Wat kan een slager doen met een varkensmiddel?

Deze keer koos Jan Nederhoed ervoor om aan het werk te gaan met een varkensmiddel. Middels zijn prijstechnisch interessant, hij betaalde er € 2,95 per kilogram voor. En een slager kan er leuke dingen mee doen!