Horecaslager Nice to Meat importeert als eerste Luma-vlees naar de Benelux. Dat meldt de Restaurant Krant.

Luma-vlees wordt gerijpt met behulp van een in de natuur gevonden, maar veredelde schimmel die het vlees een speciale smaak moet geven. Deze rijpingsmethode is in Zwitserland ontwikkeld.

Het Zwitserse bedrijf plaatst het zorgvuldig geselecteerde kalfs-, rund- en varkensvlees dat nog op het bot zit in een koelcel, waar de veredelde schimmel gecontroleerd door het vlees heen groeit. Dit proces duurt vier tot acht weken, waarbij de schimmel een witte coating om het vlees vormt en waardoor andere micro-organismen in het vlees geen kans krijgen.

Na dit rijpingsproces wordt de witte laag die zich om het vlees heen heeft gevormd weggesneden en wordt het vlees van het bot gesneden. Vervolgens wordt het vlees in kleinere stukken gesneden en vacuüm verpakt.

Nice to Meat introduceert het Luma-vlees tijdens The Best Chef Awards 2021, die plaatsvinden van 13 tot en met 15 september.

Altijd op de hoogte blijven?