Nieuw kalkoenconcept De Sjroete Farm

30 juli 2019

Kalkoenhouders Ruud en Sabrina Bos brengen een nieuw en diervriendelijk Nederlands kalkoenconcept op de markt, De Sjroete Farm, bourgondische weidekalkoen. Medio juni was het kalkoenvlees als pilot verkrijgbaar bij Slagerij Rutten in Panningen. Inmiddels hebben meer slagerijen de producten van De Sjroete Farm in het assortiment.

De passie voor het ambacht van het kalkoenhouden staat centraal bij Ruud en Sabrina Bos. Op De Sjroete Farm in Helden houden zij kalkoenen van het ras Caringa Cartier. Dit is een langzaam groeiend ras dat zorgt voor smaakvol kalkoenvlees. De kalkoenen groeien rustig op in de speciale kruidenwei. Hier hebben de kalkoenen alle ruimte om rond te scharrelen en rustig op te groeien. Op de wei groeit niet alleen vers gras, maar ook speciaal geselecteerde kruiden.

Kalkoenvlees is gezond. Het vlees is vetarm, eiwitrijk en zit boordevol omega 3. Er is niet veel aanbod van Nederlands kalkoenvlees. Ruud en Sabrina Bos willen De Sjroete Farm breed weg gaan zetten en richten zich vooral op speciaalzaken. Op zondag 25 en maandag 26 augustus presenteren ze het concept en producten tijdens het LEF Foodfestival.

 

Meer informatie: De Sjroete Farm

Altijd op de hoogte blijven?