Nieuw seizoen Baas BBQ

Baas BBQ Makro

Deze zomer gaat groothandel Makro weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland. In het nieuwe seizoen van ‘Baas BBQ’  strijden 15 teams in een afvalrace om de titel Baas BBQ. 

Paulo Peereboom, CEO van Makro: “Het succes van ‘Baas BBQ’ 2018 gaan we in 2019 overtreffen met een geheel vernieuwd format en een nog veelzijdigere jury. Uiteraard wint het team dat het beste slaagt in het bereiden van de gerechten, de felbegeerde titel ‘Baas BBQ 2019‘. Makro wil met dit programma onder andere laten zien dat wij niet alleen koks, maar alle ondernemers, steunen om het uiterste uit zichzelf te halen. Door gebruik van kwaliteitsproducten, onder leiding van de juiste expertise, worden de BBQ koks nóg beter.“

Alle gerechten die de teams maken worden beoordeeld door een professionele en gevarieerde jury. Deze staat dit jaar wederom onder leiding van BBQ-koning Jeremy Vermolen. Carolina van Dorenmalen verzorgt de presentatie, Zij won onlangs prijzen voor de beste blog, Foodie-ness, en beste foodvlogger.  

Elke week zit er een andere Michelin Chef in de jury. Deze stelt, op basis van producten die verkrijgbaar zijn bij Makro, de pantry samen en bereidt het gerecht voor. De kandidaten krijgen 50 minuten de tijd om geïnspireerd door en gebruik makend van de ingrediënten van het gerecht van de topchef een eigen gerecht op de BBQ te bereiden. De jury let bij de beoordeling van de gerechten op smaak, creativiteit en presentatie.

Makro laat met deze BBQ challenge zien wat de barbecuetrends voor het grillseizoen 2019 worden en dat koken op de BBQ zowel lekker als gezond is. De deelnemers gaan aan de slag met zowel vlees, vis als groente. 

RTL 4 zendt het nieuwe programma uit vanaf zondag 14 april tot en met 2 juni 2019. In acht afleveringen strijden 15 teams vanuit verschillende Makro-vestigingen om de titel ‘Baas BBQ 2019’.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
FAVV sluit Belgische vleesverwerker Veviba

FAVV sluit Belgische vleesverwerker Veviba

Vanwege een mogelijke vervalsing van invriesdata van diepvries rundvleesartikelen heeft het Belgische Voedselagentschap (FAVV) de erkenning van de Belgische vleesverwerker Veviba in Bastenaken ingetrokken. Tot nu toe zijn er in het onderzoek twee producten, gehakt en ossenstaart, aangetroffen die mogelijk een risico voor de consument vormen. In België...

Speciaal programma voor keurslagers tijdens VIP 2018

Speciaal programma voor keurslagers tijdens VIP 2018

De vierde editie van het Vers Inspiratie Platform (VIP) 2018 vindt dit jaar plaats op 19 en 20 maart in Expo Houten. Inmiddels is al 95 procent van de vloer ingevuld. Er zijn verschillende inspiratiezones en pleinen met productpresentaties en -demonstraties. Er is weer een proefplein met hapjes en producten en een bbq-plein. Ook zijn er verschillende...

Nationaal BBQ Onderzoek 2017

Nationaal BBQ Onderzoek 2017

De barbecue blijft ongekend populair in Nederland. De nieuwe trend is bewuster barbecueën met nieuwe technieken. Het productaanbod tijdens de barbecue neemt af, mensen kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dit blijkt uit het derde Nationale BBQ Onderzoek van Trendbox en Activate&Co. Het onderzoek werd gehouden onder 854 Nederlanders...