Nieuw seizoen Baas BBQ

Baas BBQ Makro

Deze zomer gaat groothandel Makro weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland. In het nieuwe seizoen van ‘Baas BBQ’  strijden 15 teams in een afvalrace om de titel Baas BBQ. 

Paulo Peereboom, CEO van Makro: “Het succes van ‘Baas BBQ’ 2018 gaan we in 2019 overtreffen met een geheel vernieuwd format en een nog veelzijdigere jury. Uiteraard wint het team dat het beste slaagt in het bereiden van de gerechten, de felbegeerde titel ‘Baas BBQ 2019‘. Makro wil met dit programma onder andere laten zien dat wij niet alleen koks, maar alle ondernemers, steunen om het uiterste uit zichzelf te halen. Door gebruik van kwaliteitsproducten, onder leiding van de juiste expertise, worden de BBQ koks nóg beter.“

Alle gerechten die de teams maken worden beoordeeld door een professionele en gevarieerde jury. Deze staat dit jaar wederom onder leiding van BBQ-koning Jeremy Vermolen. Carolina van Dorenmalen verzorgt de presentatie, Zij won onlangs prijzen voor de beste blog, Foodie-ness, en beste foodvlogger.  

Elke week zit er een andere Michelin Chef in de jury. Deze stelt, op basis van producten die verkrijgbaar zijn bij Makro, de pantry samen en bereidt het gerecht voor. De kandidaten krijgen 50 minuten de tijd om geïnspireerd door en gebruik makend van de ingrediënten van het gerecht van de topchef een eigen gerecht op de BBQ te bereiden. De jury let bij de beoordeling van de gerechten op smaak, creativiteit en presentatie.

Makro laat met deze BBQ challenge zien wat de barbecuetrends voor het grillseizoen 2019 worden en dat koken op de BBQ zowel lekker als gezond is. De deelnemers gaan aan de slag met zowel vlees, vis als groente. 

RTL 4 zendt het nieuwe programma uit vanaf zondag 14 april tot en met 2 juni 2019. In acht afleveringen strijden 15 teams vanuit verschillende Makro-vestigingen om de titel ‘Baas BBQ 2019’.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Deelnemers Van Slager Tot Chef bij Verstegen

Deelnemers Van Slager Tot Chef bij Verstegen

Nog één ding hadden de kandidaten van het RTL4-programma Van Slager Tot Chef tegoed: een workshop bij Verstegen Spices & Sauces. Op 11 april werden ze ontvangen door productmanager Sandra Koppelaar en Salesmanager Leo Rijlaarsdam in het QIS (Quality, Innovation, Service) van het bedrijf in Rotterdam. In die ruimte is het hele assortiment kruiden...

Opening BBQ-seizoen met B-Day

Opening BBQ-seizoen met B-Day

Het BBQ-seizoen is gestart. Vrijdag 7 april was het voor het eerst B-Day. Voorafgaand aan de openingsparty bij Harlem BBQ werden onderzoeksresultaten uit het Nationale BBQ-onderzoek gedeeld en de BBQ-Awards uitgereikt. Jord Althuizen werd uitgeroepen tot BBQ-er van het jaar. Zijn nieuwste kookboek “Smokey goodness 2” verschijnt deze week BBQ-trends...

VIP-event in Houten drukbezocht

VIP-event in Houten drukbezocht

Het VIP-event in Houten heeft veel bezoekers uit de vleesbranche getrokken. De Expo Houten was zowel binnen als buiten op het bbq-plein één groot vleesfestijn. Op maandag was er ook veel vis, maar het accent lag  beide dagen op alles rond vlees. Wroetvarken In negen boerderijen in Nederland wordt het Wroetvarken gehouden. Beursbezoekers konden via een...