Nieuwe cao voor het Slagersbedrijf

Slagerij Veltman Burgum

Er is een nieuwe cao voor het slagersbedrijf. Dat meldt KNS op de site. De nieuwe cao, die KNS samen met FNV en CNV Vakmensen vaststelde, heeft een looptijd van 1 oktober 2017 tot en met 31 december 2018.

  • De belangrijkste wijzigingen zijn:
  • De lonen stijgen met 1,75 procent. De koudetoeslag gaat per 1 februari naar €9,80 bruto per week.
  • Per 1 juli 2018 wordt het functiewaarderingssysteem Orba ingevoerd. Dit systeem heeft betere functieomschrijvingen en nieuwe salarisschalen.
  • Er komt een tweede seniorenregeling. Momenteel is er een regeling op basis van 80 procent werken, 90 procent loon en 100 procent pensioenopbouw. De nieuwe regeling voor 60-jarigen en ouder krijgt een verdeling van 95-100-100 procent.
  • Er komt een nieuwe uitkeringsregeling.
  • De verdeling van de premie Werkhervattingskas tussen werkgever en werknemer wijzigt per 1 februari 2018.
  • De sociale partners ontwikkelen een protocol voor de doorbetaling van de arbeidstijd waarin hygiënische handelingen worden verricht.
  • Werknemers die vast op zaterdag werken, mogen maximaal vijf zaterdagen per kalenderjaar verlof opnemen.

Ga voor meer informatie over deze en andere wijzigingen in de cao naar de site van de KNS.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Meer dan 80 slagers schreven zich in voor de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. De vakjury keurde alle inzendingen en maakte 10 september tien finalisten bekend. Op 30 september wordt bekend welke slager dit jaar de Lekkerste Bal Gehakt maakt.

Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

De KNS ontwikkelde voor de zomermaanden voor de slagers een campagne met een verwijzing naar onze huidige manier van leven met als thema ‘Omdat we thuisblijven deze zomer’. Deze campagne bestaat uit drie boodschappen. De eerste ('Soms moet je even doorbijten') is net afgelopen en vandaag op 1 juli start de tweede: 'Zorg voor een vakantierooster'. In...

Met z’n allen

Met z’n allen

‘We doen dit samen’. Het klinkt soms als een bezwering, soms als troost dan weer bijna als dreigement. Want de piek van het coronavirus afvlakken werkt alleen als we ons allemaal aan de coronamaatregelen houden. Maar of we dat nou echt sámen doen?