Nieuwe directeur Marel Poultry

Roger Claessens en Anton de Weerd_Marel Poultry_PB

Foto:Roger Claessens en Anton de Weerd, © Marel Poultry

Marel Poultry in Boxmeer heeft een nieuwe algemene directeur. Roger Claessens volgt - na een transitieperiode, op 1 september Anton de Weerd op. De Weerd krijgt binnen Marel een nieuwe rol. 

Roger Claessens werkt al achttien jaar bij Marel en heeft volgens de organisatie 'uitgebreide managementervaring opgedaan en uitstekende leiderschapskwaliteiten getoond'. De afgelopen vijf jaar vervulde hij de functie van innovatie-directeur bij Marel Poultry. Hierin gaf hij leiding aan Marels innovaties voor de pluimvee-industrie. Ook speelde hij een belangrijke rol bij de lancering van nieuwe, geavanceerde apparatuur en oplossingen. Roger Claessens is 43 jaar oud en woonachtig in Malden. Hij heeft een MSc-graad in Landbouwtechniek van de WUR in Wageningen. 

Zijn voorganger, de 61-jarige Anton de Weerd werkt al 37 jaar bij Marel Poultry. Árni Oddur Thórdarson, CEO van Marel zegt, “Ik wil Ton oprecht bedanken voor zijn buitengewone bijdrage aan het succes van Marel door de jaren heen. Het was echt prettig te werken met Ton aan alle revoluties die we in de pluimvee-industrie hebben gerealiseerd. Tijdens zijn 37-jarige carrière bij Marel was Ton een enorm waardevol lid van het team en speelde hij een sleutelrol bij het behalen van uitstekende bedrijfsresultaten. Hij heeft Marel Poultry toekomstbestendig neergezet voor de verwachte groei. Daarom ben ik blij dat Marel zal blijven profiteren van zijn immense ervaring en zakelijke inzichten.”

Thórdarson laat ook weten blij te zijn met Claessens. "Tijdens zijn 18-jarige loopbaan bij Marel heeft Roger zowel leiderschapstalent als technische capaciteiten getoond. Onder zijn leiding heeft het innovatie-team van Marel voortdurend nieuwe producten, systemen en oplossingen geïntroduceerd die voor kenteringen hebben gezorgd in de pluimvee-industrie. Ik verwelkom Roger van harte als Executive Vice President van Marel Poultry en als lid van het Executive Team."

Reactie toevoegen