Nieuwe module Hygiënisch werken beschikbaar op Slagerspassie

hygiënisch werken

Voedselveiligheid is een must voor de slager. Hygiënisch werken is hierbij essentieel. Op slagerspassie is de nieuwe module 'Hygiënisch werken' beschikbaar. Hier kunnen slagers online kennis opdoen over voedselveiligheid, hygiënisch werken en de toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk.

Alle processen in en rond de slagerij terug, zoals inkoop en ontvangst, opslag, productie en presentatie, en verkoop. Deze module is opgedeeld in tien magazines, zodat de gebruiker de stof stapsgewijs doorloopt. Nadat de hele module is doorgewerkt, wordt de kennis getest met een toets. Bij een voldoende ontvangt de gebruiker een certificaat. Deze module is geschikt voor alle medewerkers van de slagerij en het ambachtelijke vleesproductiebedrijf. 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
NVWA: beter dierenwelzijn en slechtere hygiëne in pluimveeslachthuizen

NVWA: beter dierenwelzijn en slechtere hygiëne in pluimveeslachthuizen

Grote pluimveeslachthuizen zijn beter gaan scoren op dierenwelzijn, maar zijn de hygiëneregels minder goed gaan naleven. Dat blijkt uit de naleefmonitor pluimveeslachthuizen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De regels voor dierenwelzijn worden over het algemeen goed nageleefd, concludeert de NVWA. Maar op hygienisch gebied...

Dit zijn de schoonste pluimveeslachterijen van Nederland

Dit zijn de schoonste pluimveeslachterijen van Nederland

De grote pluimveeslachthuizen in ons land houden zich over het algemeen goed aan de regels voor dierenwelzijn en voedselveiligheid. Dat blijkt uit de naleefmonitor van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over de eerste helft van 2018. Door Cécile Janssen - Foodlog Sinds enkele jaren brengt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit...

Canadese wetenschappers voorspellen toename campylobacter op vlees in 2080

Canadese wetenschappers voorspellen toename campylobacter op vlees in 2080

Canadese wetenschappers voorspellen een verdubbeling van het aantal Campylobacter-besmettingen tegen 2080. Oorzaak: klimaatverandering.  Campylobacter, een ziekmaker die in vlees voorkomt, veroorzaakt wereldwijd de meeste voedselinfecties. Hoe de bacterie zich verspreidt, is nog altijd onvoldoende duidelijk. De Canadezen ontdekten dat...