Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Instock_screenshot

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken. De initiatiefnemers, 4 ex-medewerkers bij de Albert Heijn, willen horeca stimuleren om te serveren wat in Nederland beschikbaar is. 

Voedselleveranciers vanuit de hele voedselketen leveren hun onverkochte producten aan het nieuwe food rescue center van Instock. Daar worden de voedselproducten gecontroleerd en online gezet. Inmiddels hebben Albert Heijn, groente- en fruitbedrijf Bakker Barendrecht en groenteteler Van Oers United zich aangesloten. 

In Nederland verspillen we ruim een kwart (1,8 tot 2,5 miljoen ton) van het voedsel dat geproduceerd wordt, meldt het restaurant in een persbericht. Samenwerken in de voedselketen is cruciaal om voedselverspilling tegen te gaan. De stichting Samen Tegen Voedselverspilling benadrukt dat initiatieven zoals InstockMarket.nl daarom hard nodig zijn. Volgens Instock vormt de horeca een mooie oplossing voor de overschotten en imperfecte producten in ons land.

Bron: Foodlog

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Burgerspecialist Ter Marsh heropent Amsterdams restaurant

Burgerspecialist Ter Marsh heropent Amsterdams restaurant

De afgelopen maanden werd de vestiging aan de Amsterdamse Bloemenmarkt verbouwd. Ter Marsch & Co creëerde samen met ontwerpbureau Dark&Stormy een nieuw interieur geïnspireerd door de Bloemenmarkt.

‘Zero waste-varkensvlees’ van gelukkige varkens

‘Zero waste-varkensvlees’ van gelukkige varkens

Bij de Belgische biosuper Bio-Planet, dochter van Colruyt, ligt sinds kort 'zero waste'-varkensvlees in de schappen. Geen voedselverspilling, een gesloten kringloop, gelukkige varkens en nog biologisch ook. Door Cécile Janssen - Foodlog "We willen een antwoord bieden op de steeds groeiende vraag naar lokale bioproducten. Elk jaar stijgt de...

Jan Zandbergen introduceert Everlamb

Jan Zandbergen introduceert Everlamb

Jan Zandbergen brengt een nieuw vleesmerk voor de foodservice op de markt. Everlamb bestaat uit een breed assortiment bevroren lamsvlees, zoals lamskoteletten, lamszadeltjes en lamsboutschijven, maar ook lamsburgers, -gehakt en medaillons. Het lamsvlees is nauwkeurig, standaard geportioneerd (afmeting en/of gewicht). Dit geeft verschillende voordelen...