Nieuwe productiefaciliteit voor blends geopend

Cublend heeft een nieuwe productiefaciliteit geopend voor poeder-, kruiden- en groentemengsels. Daarmee zet het Nederlandse bedrijf een forse stap in de verbetering van voedselveiligheid.

Cublend levert honderden soorten op maat gemaakte powder blends als halffabricaten aan de voedingsindustrie: blends voor soepen, vlees, sauzen en marinades, coatings voor noten, vis en vleesproducten, functionele toevoegingen en voedingsstoffen voor sport en afslanken.

Sneller en veiliger

Door het gebruik van één productieplatform onder één dak en dankzij een zelf ontwikkeld geautomatiseerd grondstof-managementsysteem hoeft er niet met voedingsstoffen gesleept te worden en wordt kruisbesmetting en allergenencontaminatie voorkomen. “Wat we steeds van klanten horen is dat het beter, sneller en vooral veiliger moet," aldus eigenaren Carlo van Eijmeren en Rob Nijgh.

Uitbreiding

Hoewel het bedrijf net van start is gegaan, is de orderportefeuille al goed gevuld. Grote bedrijven hebben zich als klant gemeld. Als dat zo doorgaat, overweegt Cublend volgend jaar zijn productiecapaciteit van 6000 ton uit te breiden.

Voedselveiligheid

Volgens Nijgh wordt voedselveiligheid steeds belangrijker in de branche. Zowel bij fabrikanten als consumenten. Naast het veilige productiesysteem werkt Cublend voor zijn kruidenmengsels, kruiden en specerijen met natuurlijke grondstoffen die niet genetisch gemodificeerd of geproduceerd zijn met behulp van genetisch gemodificeerde ingrediënten. Die zijn traceerbaar binnen de EU. Op deze wijze borgt het bedrijf de voedselveiligheid in de gehele keten.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
2021

2021

Af en toe heb je van die momenten dat je jezelf opeens met een soort schok realiseert dat de tijd vliegt. Welnu, dat had ik afgelopen week. Ik was op dinsdagochtend boerenkool aan het inscheppen (jawel, dat staat er echt) en toen bedacht ik me dat ik veertig jaar geleden op dinsdagochtend drie koeien moest uitbenen.

Trend biedt kansen en elke slager reageert er anders op

Trend biedt kansen en elke slager reageert er anders op

Wat worden de trends van 2021? En in hoeverre maakt de slager gebruik van trends in de branche? Terwijl de een zich volledig stort op nieuwe smaken, digitale mogelijkheden en een bezorgservice, profileert de ander zich door dat juist níet te doen.

Foodtrends in de slagerij

Foodtrends in de slagerij

Slager Josja Haagsma en foodtrendwatcher Marielle Bordewijk zien een aantal specifieke producttrends in de slagerij.