Nieuwe productielocatie pluimveeverwerker Remkes

kip_Pixabay

Pluimveeverwerker Remkes heeft een nieuwe productielocatie in Epe. In de kokerij wordt kippenvlees gegaard en verwerkt tot producten voor gebruik in onder andere soepen, sauzen, maaltijden en salades. De productiecapaciteit is 26.000 ton per jaar.

Met nieuwe locatie speelt de pluimveeverwerker in op de groeiende vraag naar kippenvlees. Deze groei komt volgens Remkes voort uit twee consumententrends: consumenten zijn meer bezig met goede voeding, en de impact van voeding op het klimaat. “Kippenvlees scoort op beide vlakken goed, en dat zie je terug in de toegenomen vraag naar kip,” zegt oprichter en eigenaar Bart Remkes.

Nieuw vrieshuis

Naast de nieuwe kokerij is er een nieuw vrieshuis met ruimte voor 10.000 pallets, waar zowel eigen producten als die van derden worden ingevroren en opgeslagen. De nieuwe locaties zijn gebouwd volgens de hoogste normen van duurzaamheid, en zijn voorzien van de nieuwste technieken.

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij de nieuwe locaties spelen kwaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol. Bart Remkes: “Kwaliteit is voor ons een absolute must. Bij onze nieuwe locatie hebben we dan ook veel geïnvesteerd in de nieuwste technieken, waarmee we in lijn kunnen garen, koelen, snijden, IQF invriezen of pasteuriseren en verpakken. Dit alles onder een high risk regime.” Wat duurzaamheid betreft is de nieuwe kokerij in Epe gebouwd onder BREEAM ‘Outstanding’ certificering. Dit is de hoogst haalbare norm binnen het internationale duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen met minimale milieu-impact. Met verschillende duurzame energietechnieken streeft Remkes ernaar om de CO2-uitstoot van de gebouwen maximaal te reduceren.  

Keten

Naast minimaliseren van de milieu-impact speelt dierenwelzijn en diergezondheid een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van Remkes. In 2015 heeft pluimveeslachterij Remkes in samenwerking met de stichting Novi-pluim het duurzaamheidslabel NoviPlus opgericht. Novipluim is een landelijke vereniging van boeren die zich ten doel stelt om het verwaarden van moederdieren en hanen te optimaliseren.

Remkes The Poultry Family

Remkes the Poultry Family is een familiebedrijf, dat opgericht is in 1928. Het bedrijf bestaat uit verschillende productiebedrijven: Pluimveeslachterij Remkes, Remkes Poultry, Remkes Convenience, Remkes Food Products en Remkes Coldstore. Samen leveren deze bedrijven kipproducten, van vers vlees tot kant en klare producten. Remkes vervaardigt producten voor de industrie, foodservice en retailmarkten binnen Europa.  

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vlaams onderzoek naar mobiel slachten

Vlaams onderzoek naar mobiel slachten

BioForum Vlaanderen onderzocht de afgelopen maanden de mogelijkheden van een mobiele slachteenheid voor in Vlaanderen. Voor rundvee en varkens lijkt dit niet haalbaar, maar voor de pluimvee zien de onderzoekers mogelijkheden.

Europese pluimveevleessector bezorgd over handelsakkoord Mercosur

Europese pluimveevleessector bezorgd over handelsakkoord Mercosur

De Europese organisatie voor de pluimveevleesindustrie AVEC maakt zich ernstige zorgen over het handelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen. Dit akkoord zou een verdubbeling van de hoeveelheid pluimveevlees uit Zuid-Amerika op de Europese markt betekenen.  Mercosur is de douane-unie tussen Brazilië, Argentinië,...

Dit zijn de schoonste pluimveeslachterijen van Nederland

Dit zijn de schoonste pluimveeslachterijen van Nederland

De grote pluimveeslachthuizen in ons land houden zich over het algemeen goed aan de regels voor dierenwelzijn en voedselveiligheid. Dat blijkt uit de naleefmonitor van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over de eerste helft van 2018. Door Cécile Janssen - Foodlog Sinds enkele jaren brengt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit...