Noordelijke Slagers Manifestatie gaat niet door

4 juni 2020

Vanwege de coronacrisis gaan de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) en de SVO Foodchallenge Regio Zwolle op 5 oktober niet door. De organisatie onderzoekt of de vakwedstrijden nog wel plaats kunnen vinden. De SVO Foodchallenge verschuift sowieso naar volgend jaar.

De NSM-vakwedstrijden vormen een belangrijk onderdeel van de beurs. In tal van categorieën kunnen slagers prijzen verdienen. Slagers sturen hun product in en deze worden gekeurd door een vakjury. Producten kunnen bekroond worden met Goud met Ster en Goud. Met een bekroning kan de slager de consument laten zien dat híj de lekkerste ambachtelijke producten verkoopt.

De organisatie onderzoekt of de vakwedstrijden later in het jaar kunnen worden georganiseerd, eventueel gedeeltelijk online. Maar het zou ook kunnen dat de vakwedstrijden pas weer in 2021 plaatsvinden. 

De Lekkerste Bal Gehakt

Tijdens de NSM zou ook de prijsuitreiking van de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt plaatsvinden. KNS laat weten deze prijsuitreiking te verschuiven naar een ander moment. De keuring staat gepland voor 10 september. Belangstellende slagers kunnen zich voor deze vakwedstrijd aanmelden op de website van KNS.

SVO Foodchallenge

Dit jaar zou voor de eerste keer de SVMO Foodchallenge Regio Zwolle plaatsvinden. Overdag zouden basisscholieren strijden om de Lekkerste tosti en derdejaars vmbo-scholieren om de Lekkerste pokébowl. Deze wedstrijd wordt verplaatst naar volgend jaar. De datum is nog niet bekend.

Altijd op de hoogte blijven?