NSM en SVO-foodchallenge 2021 gaan niet door

25 januari 2021 Vleesmagazine
Vakwedstrijden Slavakto 2018 (foto: Vlees+)

De Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) en de SVO-foodchallenge gaan niet door. Vanwege het voortduren van de coronapandemie is het niet mogelijk om deze evenementen te organiseren. Wel wil de organisatie de vakwedstrijden door laten gaan.

Eigenlijk zouden de Noordelijke Slagers Manifestatie en de SVO-foodchallenge al in oktober 2020 plaatsvinden. Vanwege de coronapandemie besloot de organisatie deze twee evenementen te verschuiven naar 2021. Daardoor schoven ook de andere twee slagersvakbeurzen een jaar door. De Slavakto staat nu geplant voor 2022 en de VAS beurs voor 2023. Zo is de drie jaarlijkse cyclus van de slagersbeurzen weer hersteld. 

Vakwedstrijden

Het voortduren van de coronapandemie heeft ertoe geleid dat deze evenementen van de NSM en SVO ook in 2021 niet kunnen doorgaan. Het bestuur van de NSM is van plan om in het najaar in elk geval vakwedstrijden te organiseren. Op welke wijze dat zal gebeuren, is nu nog in verband met de coronamaatregelen onduidelijk. Hierover maakt de organisatie binnenkort meer informatie over bekend. 

Slavakto

De eerstvolgende slagersvakbeurs op de planning is nu dus de Slavakto in 2022. De organisatie laat weten achter de schermen al bezig te zijn met de voorbereidingen voor deze beurs. Het bestuur is in gesprek met diverse partijen om van de Slavakto volgend jaar een sprankelend, inspirerend en mogelijk vernieuwend evenement te maken.  

Altijd op de hoogte blijven?