Onderhandelingen nieuwe slagers cao hervat

3 september 2020 Kyle Mackie via Unsplash
Foto: Unsplash

1 januari 2020 liep de cao Slagers af. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de vakbonden waren in overleg over een nieuwe cao, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Op 9 september gaan de partijen opnieuw met elkaar in overleg om tot een nieuwe cao te komen.

In januari deed KNS een eindbod van een loonsverhoging van 2,5 procent. De vakbonden wezen dit af. De hervatting van de onderhandelingen stond gepland aan het begin van de coronacrisis. In overleg besloten alle partijen dit uit te stellen. Vanwege het belang van een nieuwe cao voor de branche, kwamen de partijen op 27 augustus bij elkaar om de stand van zaken te bespreken.

"Tijdens dit overleg hebben partijen de complexe situatie toegelicht waarin hun achterban zich als gevolg van de coronacrisis bevindt", meldt KNS op de website. "Daarbij is over en weer begrip uitgesproken en is de noodzaak om tot een cao te komen onderstreept."

Ook vakbond FNV vermeldt de hervatting van het cao-overleg op website. "Partijen willen ondanks alle problemen en dillema’s toch tot een cao komen", aldus FNV.

Altijd op de hoogte blijven?