Akkoord over nieuwe cao vleeswarenindustrie

vleeswaren

Er is een onderhandelingsakkoord over een nieuwe cao voor de vleeswarenindustrie. Daarom gaat de geplande landelijke staking van vandaag (12 december) niet door. Ook worden de diverse stakingen door het hele land beëindigd bij onder andere Stegeman, Zwanenberg en Ter Beke.

Loonsverhoging en Ploegentoeslag

De nieuwe cao loopt met terugwerkende kracht van 1 augustus 2017 tot 1 februari 2019. De 3.500 medewerkers krijgen per 1 december een structurele loonsverhoging van 2% en eenmalig 125 euro en per 1 juli 2018 een verhoging van 1,5%. Daarnaast volgt er in oktober 2018 een eenmalige uitkering van 0,25%. De ploegentoeslag stijgt begin volgend jaar naar 12 en 17% voor respectievelijk twee- en drieploegendiensten. Een jaar later gaat die toeslag omhoog naar 14 en 20% voor respectievelijk twee- en drieploegendiensten. Ook zijn er afspraken gemaakt over het vergoeden de tijd die werknemers kwijt zijn aan de verplichte hygiënemaatregelen na het werk. Dat wordt per 1 januari 2019 in tijd of geld uitbetaald.

De leden van CNV Vakmensen en FNV Voedingsindustrie zullen de komende weken stemmen over het bereikte resultaat.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Varkenspest niet onder controle

Varkenspest niet onder controle

De 'grootste uitbraak van een dierziekte ooit' breidt zich nog steeds verder uit. Zowel in Azië als in Europa is de Afrikaanse varkenspest vooralsnog niet onder controle.

Stegeman brengt nieuwe lijn uit: Vollof

Stegeman brengt nieuwe lijn uit: Vollof

Stegeman heeft een reeks nieuwe producten op de markt gebracht; Vollof. Deze lijn bestaat uit vleeswaren die zijn verrijkt met groenten. De hybride vleeswarenproducten die al op de markt waren, vielen afgelopen jaren niet goed in de smaak bij de consument. “Dit komt omdat deze producten een smaak, geur en kleur hadden die duidelijk afweek van...

Huls droge worst krijgt vier keer goud op de Slavakto

Huls droge worst krijgt vier keer goud op de Slavakto

Goed nieuws van worstproducent Huls. Vier droge worstproducten werden tijdens de Slavakto bekroond met goud. Daarnaast hebben alle droge worstproducten van de Dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk varken 1 ster gekregen. Vier maal goud op Slavakto Een onafhankelijke jury keurde tijdens de slagersvakbeurs Slavakto de droge worstproducten van Huls....