Ondernemersacademie Food van start

Ondernemersacademie Food

Een slager moet tegenwoordig veel meer zijn dan alleen maar slager. Naast een ambachtelijk vakspecialist, is een slager ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Daarom is de Ondernemersacademie Food opgericht. Deze nieuwe opleiding combineert hbo-kennis met mbo-kunde.

Foodondernemer 2.0

De Ondernemersacademie wil de foodspeciaalzaak vers, met ambachtelijke producten op basis van vlees, behouden. De aantrekkende economie biedt volop mogelijkheden want de consument wil weer betalen voor de combinatie van gemak en beleving. Hiervoor zijn creatieve en innovatieve foodondernemers nodig: de Foodondernemer 2.0.

De Ondernemersacademie leidt op tot Foodondernemer 2.0 op. De potentiële foodondernemers komen uit de omgeving van de huidige slagerijen en de foodbranche maar ook zij-instromers kunnen hier terecht.

Leertraject

De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden met 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt. Dit is afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer. Tijdens het leertraject wordt onder andere gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties, bijvoorbeeld leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen en innovatiecentra in de food.

Na afloop hebben de nieuwe foodondernemers alle competenties om een nieuwe foodonderneming te starten of een bestaande ambachtelijke slagerij over te nemen en uit te bouwen. Met hbo-kennis en mbo-kunde op hoog niveau.

Ondernemersacademie Food

De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding food in samenwerking met de KNS, Koninklijke Nederlandse Slagers. Op 1 september start de academie met 15-20 deelnemers.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.

‘Leren van fouten helpt om een goede slager te worden’

‘Leren van fouten helpt om een goede slager te worden’

Max Koning (25) wist op zijn vijftiende al dat hij slager wilde worden, maar dat hij nu al zijn eigen slagerij zou hebben was onverwachts. Max rondde alle slagersopleidingen van SVO vakopleiding food af en is sinds vorig jaar eigenaar van Keurslagerij Max Koning in Blokker.

'Van weekendhulp tot mede-eigenaar slagerij’

'Van weekendhulp tot mede-eigenaar slagerij’

Op zijn vijftiende begon Koen Jager (29) aan de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO vakopleiding food. Dat ging niet vanzelf en zijn familie en vrienden zagen hem de handdoek al in de ring gooien. Maar Koen zette door, en met succes: hij rondde ook de twee vervolgopleidingen van SVO af en is nu mede-eigenaar van de slagerij waar hij...