Ondernemingsraad Vion Boxtel spreekt zich uit - 'We moeten samen onze schouders er onder zetten'

slachthuis varkens_pixabay

Na de uitbraak van het coronavirus onder werknemers van de locaties in Boxtel en Groenlo verscherpte Vion de coronamaatregelen. Hermann Cone, Voorzitter Centrale Ondernemingsraad en OR Vion Boxtel, spreekt zich uit over de situatie. 

“In de afgelopen weken hebben we allemaal keihard gewerkt om te zorgen dat we veilig en gezond kunnen werken. Heel veel medewerkers doen elke dag extra hun best om hun collega’s te beschermen tegen een onzichtbare vijand, het coronavirus. Als OR is ons uitgangspunt altijd om verantwoord en veilig door te kunnen werken. Daar doet Vion al het nodige voor en daardoor weten we steeds sneller en beter aanvullende, passende maatregelen te nemen. En vervolgens kunnen we dat in alle locaties toepassen. Door onze samenwerking met de instanties voeren we de instructies van de deskundigen goed uit. We horen van de medewerkers dat ze zich veilig voelen met alle maatregelen die genomen zijn, maar zich ook soms nog zorgen maken."

"Andere signalen die ik met jullie wil delen zijn, dat onze medewerkers zich de negatieve publiciteit aantrekken rondom hun werk bij de slachterij, de huisvesting en het vervoer. Onze medewerkers zijn teleurgesteld over de manier waarop er in sommige media over het bedrijf en de medewerkers wordt gesproken. Vanaf het begin van de uitbraak van het coronavirus hebben wij gezorgd dat er elke dag vers voedsel in de winkel ligt, ook op verzoek van de overheid. Als OR staan wij bij het indammen van het coronavirus volledig achter onze werkgever. Mede hierdoor kunnen wij elke dag met plezier en trots doorwerken om de voedselvoorziening te verzorgen van miljoenen mensen. Vandaag is er een demonstratie in Boxtel om de vestiging te sluiten voor onze veiligheid. Wij willen duidelijk uitspreken dat wij niet achter deze demonstratie staan. Wat ons betreft moeten we samen onze schouders er onder zetten, tegen het virus en voor het draaiende houden van de voedselvoorziening - ook voor al die gezinnen die hier een bijdrage aan leveren.”

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Met z’n allen

Met z’n allen

‘We doen dit samen’. Het klinkt soms als een bezwering, soms als troost dan weer bijna als dreigement. Want de piek van het coronavirus afvlakken werkt alleen als we ons allemaal aan de coronamaatregelen houden. Maar of we dat nou echt sámen doen?

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal

Wat is er enorm veel veranderd sinds mijn laatste column. Schreef ik afgelopen editie nog over het plezier dat we hebben in ons vak, komt daar ineens een coronacrisis overheen. Onze minister-president zegt: “bleib zu Hause, restez à la maison, blijf thuis.” Hij heeft er ook nog een leuke kreet bij bedacht: “de intelligente lockdown.”

Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Het zijn zware tijden voor mensen met een winkel in food&drinks, ook voor slagers. Waar supermarkten leeggekocht worden op het gebied van wc-papier en lang houdbare producten, mist de foodretail omzet doordat onder meer feestjes en verjaardagen niet doorgaan, catering wordt afgezegd, leveringen aan de horeca zijn stopgezet en bedrijfslunches niet meer...