Ontslagen Tewarie eist 2 miljoen van Vion

5 september 2014

Kenaad B. Tewarie, de voormalig financieel directeur van Vion, eist ruim 2 miljoen euro van het vleesconcern vanwege ‘onredelijk ontslag’.

De ex-CFO stapte naar de rechter en claimt ruim 2 miljoen euro. Dit is het bedrag dat hij als salaris en bonus zou krijgen als hij zijn 4-jarige arbeidscontract zou uitdienen, meldt Omroep Brabant. Tewarie heeft beslag gelegd bij Vion.

Tewarie kwam op 1 september 2013 bij Vion in dienst als financieel directeur. Een ‘verschil van inzicht’ was binnen een half jaar reden voor het vertrek van de Vion-topman.

‘Behoorlijk conflict’

Volgens de advocaat van Tewarie is er ‘een behoorlijk conflict gaande’. Er werd 2 ton ontslagvergoeding betaald terwijl in zijn contract 5 ton was afgesproken.

“Vion had zonder dralen het overeengekomen bedrag van 500.000 euro dienen te betalen”, stelt de voorzieningenrechter in Den Bosch in een eerste uitspraak.

Gedwongen vertrek

Tewarie zou hebben moeten vertrekken omdat de nieuwe algemeen directeur Michiel Herkemij de samenwerking met hem niet zag zitten, concludeert de rechter.

Vion verloor de rechtszaak over het beslag omdat verwijten en klachten over de directeur niet werden onderbouwd. Procedures over ontslag gaan verder.

Lees ook:

Vion sluit 3 Duitse slachterijen (19 augustus 2014)

  •  

Altijd op de hoogte blijven?