Op zoek naar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Brabants worstenbroodje

Ieder jaar gaat Brabant op zoek naar het lekkerste Brabantse Worstenbroodje. De editie van 2019 is inmiddels gestart en de voorronde bij professionele bakkers en slagers zit er al op. 27 maart wordt bekend welke professional, thuisbakker, VMBO-leerling en MBO-student het lekkerste Brabantse Worstenbroodje bakt.

De afgelopen maanden kregen de deelnemende bakkers en slagers twee keer bezoek van een mysterieshopper. Alle anoniem gekochte worstenbroodjes zijn bekeken door een zevenkoppige consumentenjury en een zeskoppige vakjury. De jury maakt 19 februari de tien deelnemers bekend die door gaan naar de finale.

De tien finalisten bakken maandagmiddag 25 maart bij het Clingel College hun worstenbroodje. Dit bepaalt de helft van de score. Daarnaast krijgen ze ook nog een keer bezoek van een mysterieshopper. De twee scores bepalen samen wie de wedstrijd wint. Vorig jaar was dat Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk.

Op 19 februari leveren de thuisbakkers, VMBO-leerlingen en MBO-studenten hun worstenbroodjes in. De beste vijf van elke categorie gaan door naar de finale op maandagochtend 25 maart. Dan laten ook zij bij het Clingel College hun bakkunsten zien.

Woensdagavond 27 maart is er een bijeenkomst op het Prinsentuin College, de locatie waar het Cingel College volgend jaar 2 nieuwe bakkerijlokalen zal krijgen. Dan worden de winnaars bekend gemaakt. Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, reikt de prijzen uit. Zij is een ware ambassadeur van het Brabantse worstenbroodje. Enkele jaren terug nam ze ze zitting in de consumentenjury en het afgelopen jaar kocht ze worstenbroodjes de winnaar en deelde deze uit op haar ministerie.

De wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Cingel College in Breda, Markland College in Oudenbosch, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
RBK Group presenteert zich op IFFA

RBK Group presenteert zich op IFFA

IFFA, de beurs voor de vleesindustrie die elke drie jaar wordt gehouden, vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 9 mei in Messe Frankfurt. RBK Group is een van de exposanten op deze internationale vakbeurs. Op IFFA neemt RBK Food Projects de bezoeker mee in de wereld van duurzaam ontwikkelen en bouwen, en laat de laatste ontwikkelingen op...

De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

De broers Joop en Peter Hiel komen uit een echte slagersfamilie. Zowel hun opa als hun vader hadden een slagerij. Ook Joop en Peter zitten in het slagersvak. Samen met hun compagnon Jacob Roodenburg runnen ze de Slagerij Gebroeders Hiel. De slagerij van hun vader zat in een dijkwinkel in Rotterdam-Zuid. Het gezin woonde boven de winkel en beide broers...

Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Het is bekend welke bakkers en slagers de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje hebben gehaald. Dit jaar gaan er elf deelnemers door omdat twee bakkers eenzelfde score behaalden. “Dit is echt een moment voor bakkers. Hier kijken ze heel het jaar naar uit”, vertelt juryvoorzitter Ton Poppelaars aan Omroep Brabant. Tussen...