Opening BBQ-seizoen met B-Day

11 april 2017

Het BBQ-seizoen is gestart. Vrijdag 7 april was het voor het eerst B-Day. Voorafgaand aan de openingsparty bij Harlem BBQ werden onderzoeksresultaten uit het Nationale BBQ-onderzoek gedeeld en de BBQ-Awards uitgereikt. Jord Althuizen werd uitgeroepen tot BBQ-er van het jaar. Zijn nieuwste kookboek “Smokey goodness 2” verschijnt deze week

BBQ-trends van 2017

  • Volgens Althuizen zijn de belangrijkste BBQ trends van 2017
  • BBQ'en wordt steeds culinairder. Nederlanders grillen steeds vaker op een betere BBQ zoals de kamado. Ook grillen ze meer bijzondere producten.
  • De BBQ 's ochtends al gebruiken voor een lekker ontbijt met vers brood of een engels ontbijt.
  • Schelpdieren op de BBQ zijn helemaal hot, zoals scheermessen, mosselen en oesters.
  • Vega BBQ komt opzetten. Niet alleen biologische groenten belanden op de grill maar ook alternatieven voor vlees zoals vegaburgers.
  • Brisket meat is populair in Texas. Dit verschijnt ook in Nederland steeds vaker op de grill.

BBQ-prijzen

Er waren ook nog andere BBQ-prijzen. Noskos (BBQ-nl) won BBQ-blogger of the year. “Hete Kolen het receptenboek” van Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas kreeg de titel BBQ-book of the year. Harold Hamersma onthulde de BBQ-wijnen voor het komende seizoen.

BBQ-onderzoek

De belangrijkste consumentenontwikkelingen staan in het Nationale BBQ-onderzoek. BBQ-en blijft een razend populair fenomeen dat staat voor gezelligheid, feest, lekker, buiten, vakantiegevoel en vrijheid. Nederlanders vinden dat mensen gezelliger zijn in de omgang tijdens een BBQ. Negen op de tien Nederlanders genieten van BBQ-en en een grote groep van 30 procent wil het liefst het hele jaar door het vuur laten branden.

BBQ-connaisseur

Ook hier is de opkomst van de BBQ-connaisseur zichtbaar. Het onderzoek signaleert dat mensen meer luxe op de BBQ willen. Ook is er aandacht voor andere, vaak duurdere grilltechnieken. Het roept zeker bij mannen hoge aspiraties op, maar de gemiddelde grillprestaties dalen naar een magere 6,3 als schoolcijfer. Dat verklaart de honger naar meer kennis via recepten, tips en cursussen.

Tweede B-Day

De eerste B-Day was een groot succes. Daarom gaat de organisatie opnieuw een dag organiseren om de opening van het BBQ-seizoen te vieren.

Altijd op de hoogte blijven?