Oplaat nieuwe vicepresident AVEC

Gertjan Oplaat

Gert-Jan Oplaat is de nieuwe vicepresident van de Europese pluimveeorganisatie AVEC. Hij werd op 10 september benoemd.

Oplaat, tevens voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI), voegt zich met de benoeming bij vier andere vicepresidenten. Mark den Hartog, algemeen secretaris van NEPLUVI, neemt eveneens plaats in het bestuur van AVEC.

AVEC wil zich vooral richten op het voeren van gesprekken met de EC en Europarlementariërs “ten aanzien van het kunnen behouden van de voorloperspositie die de Europese pluimveesector speelt in de wereld.”

 

Verduurzaming

Op dezelfde dag van de benoeming van Oplaat, tekende AVEC ook de zogenoemde ‘Berlin declaration’ waarmee de organisatie zich eraan heeft geconformeerd om begin 2022 een nadere uitwerking op te stellen over de verdere verduurzaming van de Europese pluimveesector.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Vlaams onderzoek naar mobiel slachten

Vlaams onderzoek naar mobiel slachten

BioForum Vlaanderen onderzocht de afgelopen maanden de mogelijkheden van een mobiele slachteenheid voor in Vlaanderen. Voor rundvee en varkens lijkt dit niet haalbaar, maar voor de pluimvee zien de onderzoekers mogelijkheden.

Europese pluimveevleessector bezorgd over handelsakkoord Mercosur

Europese pluimveevleessector bezorgd over handelsakkoord Mercosur

De Europese organisatie voor de pluimveevleesindustrie AVEC maakt zich ernstige zorgen over het handelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen. Dit akkoord zou een verdubbeling van de hoeveelheid pluimveevlees uit Zuid-Amerika op de Europese markt betekenen.  Mercosur is de douane-unie tussen Brazilië, Argentinië,...

Dit zijn de schoonste pluimveeslachterijen van Nederland

Dit zijn de schoonste pluimveeslachterijen van Nederland

De grote pluimveeslachthuizen in ons land houden zich over het algemeen goed aan de regels voor dierenwelzijn en voedselveiligheid. Dat blijkt uit de naleefmonitor van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over de eerste helft van 2018. Door Cécile Janssen - Foodlog Sinds enkele jaren brengt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit...