Opnieuw miljoenen voor Mosa Meat

mosa meat

Beeld: Redwan Farooq via Mosa Meat

Voedingstechnologie-bedrijf Mosa Meat haalt wederom groeigeld op, 10 miljoen dollar dit keer. De in Maastricht gevestigde kweekvlees-start-up steekt het geld in opschaling van de productiecapaciteit.

De investering is afkomstig van onder andere vis- en veevoerbedrijf Nutreco en Jitse Groen, oprichter en CEO van Just Eat Takeaway (voorheen Thuisbezorgd.nl). De kapitaalinjectie markeert de afronding van een tweede investeringsronde van in totaal 85 miljoen dollar. Mosa Meat is van plan de huidige pilot productiefaciliteit in Maastricht uit te breiden. De start-up wil een productielijn op industriële schaal ontwikkelen, het team uitbreiden en het kweekvlees uiteindelijk bij de consument brengen. 

Maarten Bosch, CEO of Mosa Meat, zegt in het persbericht blij te zijn met de strategische vaardigheden en expertise van Mosa Meats partners. "Het sluiten van de Serie B-investeringsronde brengt ons een stap dichter bij onze missie om op een schonere, vriendelijker manier echt rundvlees te maken."

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Nooit meer slachten - Paul Shapiro

Nooit meer slachten - Paul Shapiro

Paul Shapiro onderzoekt de ontwikkeling van de kweekvleesindustrie. Als deze industrie haar doelen behaalt, kan deze volgens Shapiro grote problemen de wereld uit helpen. Shapiro verkent de stand van zaken: hoe is de industrie ontstaan, hoe staat zij er nu voor en welke uitdagingen komt ze nog tegen.

Minister Schouten: ‘Kweekvlees is een Novel Food en moet langs de EFSA’

Minister Schouten: ‘Kweekvlees is een Novel Food en moet langs de EFSA’

In een wereld waarin de vleesvervangers je om je oren vliegen, lijkt de marktintroductie van kweekvlees helemaal niet zo ver weg. Maar uit de kamerbrief van vandaag van minister Schouten blijkt dat het toch nog even kan duren voordat dit type product in de supermarkt ligt.

Meer dan 40 procent van de Belgen wil kweekvlees proberen

Meer dan 4 op de 10 (42 procent) Belgen zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen ligt dat aantal zelfs op 4,7. Dat blijkt uit een onderzoek door dierenrechtenorganisatie GAIA.  Door redactie FoodlogIn het kader van de nieuwe campagne tegen het slachten van dieren, hield de organisatie een enquête onder 1.001 Belgen.  Dierenwelzijn en milieubewustzijn blijken de belangrijkste redenen om kweekvlees te eten. Van de respondenten wil 57 procent kweekvlees consumeren omdat het hen in staat stelt echt vlees te eten zonder dierenleed; 52 procent...