Overname Gosschalk door VanDrie Group van de baan

Van Drie Group_pb MVO jaarplan

De VanDrie Group neemt toch geen meerderheidsbelang in Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. De kalfsvleesproducent maakt bekend de intentieverklaring te ontbinden vanwege de liquiditeitsproblemen waar Gosschalk mee kampt door het faillissement van een Deense afnemer. Gosschalk is in gesprek met een andere partij.

Op 30 januari 2023 maakte VanDrie Group een intentieverklaring te hebben gesloten met Gosschalk over de overname van een meerderheidsbelang in het slachthuis. De bedrijven zagen veel overeenkomsten en geloofden dat de overname de bedrijven zou versterken met meer investeringsvermogen en synergievoordelen.

Nu hebben de partijen besloten de intentieverklaring te ontbinden. Op de website van VanDrie Group staat hierover de volgende verklaring: “Alhoewel beide bedrijven kansrijke synergievoordelen en mogelijkheden zagen om gezamenlijk de benodigde ontwikkeling bij Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. vorm te geven, verstoorden recentelijke ontwikkelingen het perspectief hierop. Als gevolg van het faillissement van een Deense afnemer ontstond een acuut liquiditeitsprobleem. De VanDrie Group heeft zich niet bereid verklaard om voorafgaand aan goedkeuring door de mededingingsautoriteit en afronding van het overnameonderzoek extra financiële middelen te verstrekken. Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. heeft hierop de stap gezet om de intentieverklaring op te zeggen.”

Gosschalk laat weten dat het bedrijf inmiddels in onderhandeling is met een nieuwe partij. "In het belang van de continuïteit van de onderneming in Epe, is deze partij bereid de benodigde financiering te verzorgen." Deze onderhandelingen bevinden zich in een vergevorderd stadium. 

Gosschalk is gevestigd in Epe en verwerkt rund- en varkensvlees. De vleesverwerker behaalde in 2022 een omzet van 200 miljoen euro. De VanDrie Group is met een omzet van 2,75 miljard euro een stuk groter. Het bedrijf is actief in de hele keten van de vleeskalverensector en produceert kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders en zuivelgrondstoffen.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook

Group of Butchers neemt Schouten Vleeswaren over

Group of Butchers neemt Schouten Vleeswaren over. Hiermee breidt de producent in ambachtelijke vleeswaren en gegaarde vleesproducten, haar positie in ambachtelijke worst- en BBQ-producten uit.  Voor Schouten Vleeswaren betekent het opgaan in Group of Butchers een versterking van de interne organisatie en verdere groei. Schouten Vleeswaren is opgericht in 1988 en is specialist in het maken van ambachtelijke worstspecialiteiten. Het bedrijf heeft twee productielocaties in Tegelen en Lottum. Fred Schouten is samen met zijn zonen Gino en Alex, eigenaar van Schouten Vleeswaren. Ze zijn...

VanDrie Group presenteert MVO-verslag 2018

VanDrie Group presenteert MVO-verslag 2018

Voor het twaalfde jaar op rij presenteert de VanDrie Group de resultaten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). In een online gepubliceerd verslag beschrijft de ketenproducent van kalfsvlees, (kalver)voeders en kalfsvellen de resultaten van 2018 en de uitdagingen voor de komende jaren.

De Waal Vers neemt Gelderblom Quality meat & more over

De Waal Vers neemt Gelderblom Quality meat & more over

Foto: Gelderblom Quality Meat & More  De slagerij De Waal Vers uit Hendrik Ido Ambacht neemt Gelderblom Quality Meat & More over. Dat maakt de familie Gelderblom 'met grote tevredenheid' bekend.  Jan Gelderblom, eigenaar en oprichter, zocht samen met zijn kinderen Jos (franchisenemer in Montfoort) en Naomi (administratie)...