Overname Triple Meat & Specials door horecaslager Nice to Meat

27 februari 2020

Nice to Meat-eigenaar Mikel Pouw (links) met directeur Triple Meat & Specials Martijn Tros (rechts) tekenen voor de overname (foto: Nice to Meat). 

Horecaslager Nice to Meat neemt Triple Meat & Specials, vleesspecialist voor horeca en grootverbruik in Noord-Holland, over. “In Noord-Holland zien we nog een enorme groeimarkt door het toerisme, dat ook in dit deel van Nederland toeneemt”, aldus Mikel Pouw, directeur van Nice to Meat. “Voor ons betekent de overname dat we in één klap prominent vertegenwoordigd zijn in dit deel van Nederland. 

Triple Meat bestaat sinds 2008. Met dertig medewerkers is het bedrijf vooral actief in de kop van Noord-Holland. De overname betekent dat de vestiging van Triple Meat in Warmenhuizen eind maart wordt gesloten. Alle medewerkers krijgen een baan aangeboden bij Nice to Meat. De transportbusjes zitten ook in de overname, evenals de websites www.onlineslager.nl en www.kerstkalkoen.nl. Over het overnamebedrag worden geen mededelingen gedaan.

Authentieke vakman

"We wisten dat Martijn Tros, eigenaar van Triple Meat, om zich heen aan het kijken was naar een professionele partij van een minimaal gelijkwaardig niveau" vertelt Mikel Pouw, directeur van Nice to Meat over de overname. "Martijn is een authentieke vakman. Wij delen de passie voor het ambacht en het bewerken van mooi vlees. Bij ons past Triple Meat perfect in de professionele organisatie van Nice to Meat”.

Martijn Tros, directeur van Triple Meat, vult aan: “We zijn enorm blij dat we met Nice to Meat klaar zijn voor een volgende stap. In Nice to Meat hebben we een partner gevonden waarbij kwaliteit voorop staat, zowel vakinhoudelijk en met vakkennis, als het uiteindelijke product. Wat dat betreft kunnen we ons geen betere overnamepartij wensen”. Martijn Tros blijft voorlopig verbonden aan de zaak.

Nice to Meat

Nice to Meat is een onafhankelijke horecaslager. Het bedrijf bestaat 127 jaar. Het familiebedrijf heeft ongeveer 1000 klanten, waaronder toprestaurants als Vermaat Groep, Inter Scaldes, Rijks Restaurant, Parkheuvel en tophotels als Hotel Okura Amsterdam, Chateau Neercanne, De L’Europe Amsterdam, Conservatorium Hotel, de Hilton Groep en WestCord Hotels. Daarnaast leveren ze ook aan bekende ondernemingen als Loetje, de Harbour Club, Entourage Group en Roadhouse Arnhem Bar & Kitchen. Nice to Meat snijdt jaarlijks zo'n 12 miljoen steaks van ossenhazen, entrecôtes en rib eye’s. Het bedrijf heeft zo'n honderd medewerkers.

Naast Nice to Meat is er ook Nice to Meat International. Dit importbedrijf van Patrick Pouw (broer van Mikel) importeert vlees vanuit de hele wereld en verkoopt dit in 23 Europese landen. Nice to Meat is de enige distributeur van het exclusieve Japanse Wagyu vlees dat Patrick importeert.

Altijd op de hoogte blijven?