Paul de Leeuw neemt het op voor vleeseters

rosbief

Terwijl de vegetariër of veganist vroeger nog als een wat merkwaardig mens werd bekeken, lijkt de toon te keren. Geen vlees en doen alsof vlees niet meer kan, lijkt de boventoon te voeren. In ieder geval voelt het zo voor Paul de Leeuw.

Door Annika de Jong - Foodlog

Uit ongenoegen over de toenemende zeurderige politieke correctheid van vegetariërs trakteerde cabaretier en presentator De Leeuw zijn poezen op Dierendag (4 oktober jongstleden) rosbief met vleestomaat. Dat viel vanmorgen melkveehouder Jos Verstraten op in het Algemeen Dagblad:

  • https://twitter.com/jos_verstraten/status/916570075519430658

Of 'vleestomaten' wel kunnen is een vraag waar de NVWA mee worstelt, merkten inmiddels velen op naar aanleiding van het vleesnamenverbod dat de voedselautoriteit afgelopen week de Vegetarische Slager oplegde. Of vlees nog kan of moet kunnen, is een 'dingetje' geworden in de Nederlandse samenleving.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Op een dinsdagmiddag in januari is het bomvol in de werkplaats van Slagerij Van Asch in Soest. Met een specifieke reden: de slagers van Gelderblom oriënteren zich op vegetarische producten.

Veel aandacht voor vleesvervangers op de Horecava

Veel aandacht voor vleesvervangers op de Horecava

Van 13 tot en met 16 januari was de Amsterdamse RAI het toneel van de Horecava. Zo´n 75.000 ondernemers en dagjesmensen bezochten de RAI om de nieuwste trends en innovaties in de horecawereld te zien én te proeven. Voor veel slagers is het jaarlijkse horeca-evenement een inspirerend uitje.

Week zonder Vlees biedt kansen

Week zonder Vlees biedt kansen

Meestal gaat het er hard aan toe in de discussie over wel of geen vlees eten. Vegetariërs lijken vlees eten soms bijna misdadig te vinden en verstokte vleeseters zetten ook de hakken in het zand. Tijdens de Week zonder Vlees afgelopen maart merkte ik eindelijk dat de discussie breder werd. Er was minder emotie en meer constructieve dialoog. Verschillende...