Pepijn Putman VAS-kampioen

Slager Pepijn Putman uit Arnhem is op de VAS-beurs in Amsterdam bekroond tot Algemeen Kampioen. Hij haalde het hoogste gemiddelde bij de vakwedstrijden. Hij ontving de bokaal en mocht zijn Ster plaatsen bij de 'Diamant' met finale-producten midden in de beurshal. De slagerij had bij de verschillende rubrieken al drie prijzen in de wacht gesleept, voor onder meer zijn herfstquiche. Medewerkster Femke van Vuuren haalde ook een prijs binnen met haar rookworst. Algemeen kampioen bij de jongeren werd Carst-Jan van de Wetering uit Meppel.

"Alles viel dit jaar op z'n plek", glundert Pepijn Putman. "Ik zat er vaak heel dichtbij, maar dan was er net weer een product dat niet helemaal goed was." Pepijn Putman had dit jaar 18 producten ingestuurd voor de vakwedstrijden en er werden er 16 met de maximale score beloond. Ook heeft hij in acht jaar tijd zeven maal een prijs gewonnen voor zijn rookworst.

SVO-kampioenen

Dit jaar werden er voor het eerst SVO-kampioenen gekozen. SVO-kampioen worstsoorten werd Gijs Meening uit Neede met zijn Nàgelholt en winnaar bij de traiteurproducten werd Nico Runderkamp uit Volendam met zijn Pasta di pesto.

Van kookworst tot erwtensoep

De jury had een flinke kluif aan het beoordelen van alle inzendingen. Bijna 1400 producten waren ingestuurd. In totaal waren er in 27 rubrieken prijzen te verdienen, voor jongeren en oudere ondernemers. Elke winnaar kreeg een bokaal en het kookboek Familiegerechten van Felix Wilbrink. Er waren prijzen voor onder meer erwtensoep, paté's, diverse kookworsten, snacks en complete maaltijden. Een stimulans voor elke slager om aan de slag te gaan.

Lees ook:

  • https://www.vleesplus.nl/nieuws/2016/vlees-presenteert-vas-journaal/

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Meer dan 80 slagers schreven zich in voor de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. De vakjury keurde alle inzendingen en maakte 10 september tien finalisten bekend. Op 30 september wordt bekend welke slager dit jaar de Lekkerste Bal Gehakt maakt.

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2020 gaat door. In oktober strijden slagers voor de 46ste keer om de kampioensprijs 'de bronzen rookworst'. Slager Wout van Veen won de vorige editie van deze wedstrijd.

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.