Pierre Wind ontwikkelt pestofrikandel

28 maart 2019

De Haagse chefkok Pierre Wind komt met iets nieuws, de pestofrikandel. Hij ontwikkelde de frikandel speciaal voor het 25-jarige jubileum van FHC Formulebeheer, de franchiseorganisatie achter cafetariaformules Family en Foodmaster.

"Vroeger wilde ik altijd mijn eigen snackbar hebben", zegt Pierre Wind enthousiast. "In de jaren negentig had ik al de fantasieën voor een eigen frikandel. Ik als snackliefhebber vroeg me vele malen af waarom er in de vitrine geen frikandellen met smaken lagen. Ik probeerde het meermaals in mijn eigen keuken, maar ondanks de vele koksjaren in de broekzak, kreeg ik maar geen frikandel, die enigszins leek op de reguliere in het toenmalige snackaanbod."

Experimenteren

Goodlife Foods, fabrikant van het merk Beckers en leverancier van FHC Formulebeheer, werd ingeschakeld en leverde twee emmers frikandellendeeg af bij Pierre Wind die begon met experimenteren. Uiteindelijk kwam hij met een chocolade-, sinaasappel-, bier-, truffel- en pestovariant. De truffel- en pestovariant leken de meeste kans te maken. Het waren toegankelijke smaken en kunnen makkelijk gecombineerd worden. Na uitvoerig testen werd gekozen voor de pestofrikandel. Deze frikandel wordt geserveerd met pestomayonaise, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Wind ontwikkelde niet alleen de pestofrikandel voor FHC Formulebeheer. Bij Family staat Pierre's top 5 op het menu, bestaande uit de gouden burger, schudfriet, famsalon en geitenkaassalade. "Niet alleen de frikandel zat in mijn hoofd. Ik had altijd al een menukaart vol ideeën voor als ik mijn eigen snackbar zou hebben", zegt Pierre Wind. "Het moet een beetje gek, maar vooral erg lekkâh!" 

Foto: Pierre Wind bij onthulling nieuwe Schijf van Vijf, Wikimedia

Altijd op de hoogte blijven?